Nederland, Amsterdam10 juni 2021, door Maartje

Op naar House of Rituals én het inpandige Restaurant Rouhi in hartje Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 10 juni 2021, door Maartje

Op naar House of Rituals én het inpandige Restaurant Rouhi in hartje Amsterdam

Rituals, het inmiddels echt wel wereldwijd bekende maar toch hartstikke Nederlandse merk (vinden we cool), staat bekend om zijn luxe en toegankelijke producten. Altijd een redding wanneer je even niet meer weet wat je kunt geven aan je schoonmoeder, vriendin of die ene leuke collega.

Maarre... Niet alleen voor anderen hoor: ook voor onszelf vinden we al het Rituals-spul geweldig. Van bloesem tot sinaasappel, instant verwend. Gestrest de winkel in en zen er weer uit. Dat is Rituals hè. En, quelle surprise: Rituals heeft inmiddels haar allereerste flagship store in hartje Amsterdam geopend. De droom, dat is het. Deze winkel-plus huist aan het Spui in hartje Amsterdam op nummer 10. House Of Rituals is, uiteraard, de naam. Een megawinkel van A tot Z gewijd aan de filosofie van het merk: The Art of Soulful Living.

 

Goed, beter, best: die filosofie heeft de beautyclub doorgetrokken naar een one of a kind 'city spa' (met die term doen we de derde verdieping van het pand eigenlijk tekort) en een heuse 'Mind Spa' op de bovenste en vierde verdieping: alles om écht tot rust en jezelf te komen. Ja, ook voor meditatie-dummies such as yours truly. Waar ondergetekende dan wél weer kaas van gegeten heeft, komt tot zijn recht in het geweldige, nieuwe restaurant waar eveneens de filosofie van Rituals in de kleinste details terug te vinden is: Restaurant Rouhi. Het ruikt én smaakt nergens lekkerder.

House Of Rituals, Amsterdam

House Of Rituals, Amsterdam

House Of Rituals, Amsterdam, ja. En dan denk je misschien dat je in een Hele Grote Rituals winkel komt… Nee, nee, nee! Mis. House Of Rituals staat voor net effe iets (veel) meer: naast alle Rituals producten en je vertrouwde collectie, luxe collectie, die je er uiteraard ook vindt, is het huis echt een beleving. Onderdompelen in Rituals, dat doe je er. Letterlijk met dank aan de heerlijke en uitgebreide fancy city spa. Een Mind & Body Spa noemt Rituals het zelf, een treat yourself droomplek verdeeld over twee verdiepingen. Nemen we je mee, dan vind je op de begane grond dat wat je van Rituals gewend bent en meer: de uitgebreide beauty collecties, een tap om zelf je shampoo te tappen en de beste cadeaus out there. Wat opvalt zijn de unieke items, zeer zeker ook voor in huis – klopt! Die zijn speciaal voor Rituals ontwikkeld en allemaal for sale; check heel even die lampen. Verdieping twee gaat nog wat meer ‘de diepte in’. Hier stel je je eigen geurkaarsen en parfum samen (doen – is te gek!) en er is zelf een was-afdeling (yup).

Nog een roltrap omhoog en je komt aan in deel I van de Mind en Body Spa. Hier vooral het ‘body’ gedeelte, een voor iedereen begrijpelijke spa waar je massages, facials, manicures en pedicures boekt (van het beste soort overigens, tried and tested). Ga. En ga óók de laatste verdieping verkennen, want hier wordt het pas echt interessant en anders dan alles dat je eerder zag: de Mind Spa. Dat is verder lastig uitleggen, daar moet je echt zelf even voor gaan spieken. Dan tref je namelijk een yoga- en zenstudio tussen de ruisende boomtoppen van het Spui, cabines waar je op een hele bijzondere manier met je ademhaling leert omgaan (very interesting) en de ‘brainspa’, een beetje mediteren voor dummies. Kan niet missen en is echt een beleving die je keer op keer wil gaan ervaren.

Restaurant Rouhi

Restaurant Rouhi

Maar mogen we het hier vooral ook nog even uitgebreid over Restaurant Rouhi hebben? Overheerlijk lunchen en uitgebreid dineren kun je er, op het mooiste plekje van Amsterdam. Mais oui. We worden er meteen zen van.

Rouhi meets Rituals. Wat te verwachten? Simpel: food for the soul. Schuif je aan, dan mag je een middag- of avondvulllend programma verwachten (mag hè, hoeft niet) met verschillende rituelen aan je tafel. Zo wordt je thee op Japanse wijze aan tafel uitgeschonken, om maar iets te noemen. Chef Renaud Goigoux (die ken van restaurants Breda, RIJKS* en Madame Cyclette) maakt de mooiste en lekkerste gerechten waarbij het oosten en het westen samen komen.

Restaurant Rouhi (dat is het Arabische woord voor ‘mijn ziel’) kookt met de vier elementen van de natuur: water, vuur, aarde en lucht. De gerechten die hier uit voortkomen zijn onder anderen gefermenteerde Miso Ramen, aardpeer en dashi of gegrilde yakitori met knoflookboter en tijm. We love en we kunnen niet wachten. Geen trek? No problem. Alleen even inchecken voor een bijzondere ‘tea experience’ mag ook. Welcome Rouhi!

Rituals