Nederland, Dordrecht18 september 2017, door Maartje

Huis Roodenburch Dordrecht

Nederland, Dordrecht, 18 september 2017, door Maartje

Huis Roodenburch Dordrecht

Waar het merendeel van horeca-lievend Nederland direct aan Villa Augustus denkt wanneer je Dordrecht zegt, heeft een enkeling de verborgen parel die Huis Roodenburch heet al ontdekt. Huis Roodenburch Dorecht zit verscholen in een prachtig 16de eeuws rijksmonument aan de Wijnstraat in hartje Dordrecht. Wie het gebouw aan de buitenkant ziet, heeft waarschijnlijk al een vermoeden dat het van binnen wel eens heel bijzonder kan zijn... En ja hoor, eenmaal (voor de eerste keer) binnen, worden je verwachtingen gegarandeerd overtroffen.

Barts-Boekje- Huis Roodenburch 2

Vanaf de straat loop je het winkeltje binnen waar je vooral biologische etenswaren en bijzondere producten vindt, veelal door de eigenaresse zelf uitgekozen. Vanuit het winkeltje loop je het kleine café binnen en waan je je in Italiaanse sferen. Hier kom je voor een (uitgebreid ontbijt), drink je een espresso of geniet je van homemade taartjes die in de patisserie om het hoekje worden gemaakt.

Barts-Boekje-Huis Roodenburch

Maar loop vóóral naar boven bij Huis Roodenburch. Daar vind je namelijk een licht restaurant in Art Nouveau-stijl met een prachtig hoog plafond, ruim opgezette zitplekjes, veel groene planten en hier en daar een herinnering aan het verleden van het historische pand (achtergebleven letterbakken van de drukkerij bijvoorbeeld). Hier kom je voor de lunch, borrel of schuif je aan voor een 3- of 4-gangenmenu of à la carte diner. De gerechten op de kaart zijn bewust gekozen. Zo komt alle vis, op de zalm na, uit de Noordzee en werken ze zoveel mogelijk met (biologische) groenten van Nederlandse bodem.

Bij mooi weer is er de prachtige verborgen stadstuin en vanaf oktober is de wijnkelder in het souterrain geopend. Hier bestel je de mooiste wijnen per glas (of fles als je de smaak te pakken hebt).

Wijnstraat 153, Dordrecht, huisroodenburch.nl

x, Kim