Nederland, Texel17 maart 2024, door Michel + Renske

Op Texel: overdag naar Texelse Branding, in de avonduren naar café restaurant Branding & Citrus

Nederland, Texel, 17 maart 2024, door Michel + Renske

Op Texel: overdag naar Texelse Branding, in de avonduren naar café restaurant Branding & Citrus

Nieuwe initiatieven moedigen wij als team Barts Boekje aan. Zo kunnen we een bezoek aan Texel niet overslaan zonder koffie (+ lekkers) te doen bij de Texelse Branding in Den Burg. Laat het nu net het geval zijn dat ze hier van donderdag t/m zaterdag ook diner opties aanbieden onder de naam Café Restaurant Branding & Citrus. Met lokale en biologische producten, originele bereidingen maar vooral ongecompliceerd goed eten met bijpassende wijnen, bieren en non-alcoholische dranken.

Dat belooft heel veel goeds.

Café restaurant Branding & Citrus

Café restaurant Branding & Citrus

Water loopt je in de mond bij het kijken naar de menukaart. Het idee? Een lange lijst met fijne snacks, gevolgd door kleine gerechten om te delen (of om allemaal zelf op te eten, ha!).

Bij Branding & Citrus geen lang verhaal over een concept of het idee van dingen. Zo serveren ze gerechten die ze zelf lekker vinden. Wij keuren het goed. De kaart wisselt regelmatig dus als je een week op het eiland bent kun je meerdere keren aanschuiven (doen!).

Zo is er heerlijke ceviche met bloedsinaasappel en jalapeño maar ook de vegetarische snacks zijn zalig (prei! aubergine!) en meesterlijk bereid. Voor de kids (en voor jezelf) zijn er pizza’s uit de enorme steenoven. De combinaties zijn origineel; wat dacht je van zuurkool en ‘nduja?

Zorg zeker dat je plek vrijhoudt voor een nagerecht want zowel zoet als hartig zijn aan te raden. Zo is er een kaasplank met diverse kazen van de eilanden. Vooral Texelse kazen maar ook een plukje Vlieland wordt meegepakt.

We will be back.