Frankrijk26 augustus 2020, door Anna Sophie Wellink

Into the Prairie, Bretagne

Frankrijk, 26 augustus 2020, door Anna Sophie Wellink

Into the Prairie, Bretagne

We blijven ontdekken en ons ieder jaar weer verbazen hoeveel moois Frankrijk heeft. Bij Into the Prairie in Bretagne, Franser dan Frans, is het niet anders. Als dat al mogelijk is. Een hele -héle- fijne uitvalsbasis voor een lekkere get away, volle vakantie of zelfs doorreis plek naar de rest nog te ontdekken in het fransland. De charme en rust van het platteland en tegelijkertijd met de auto op pak en beet tien minuutjes van het strand. Iets met best of both worlds.

Into The Prairie

Into The Prairie

Acht charmante vakantiehuisjes verspreid over een boerderij in de Côtes d’Amor. Een hele fijne hideaway voor twee of juist voor een gezinstripje, want de kids zijn ook meer dan welkom. Fijn. Eigenaresse Liz heeft met veel liefde de verschillende huizen en een voormalige schuur ingericht. Ze zijn hip, vrolijk en romantisch. Een mix tussen oud en nieuw en dat maakt het nou juist zo leuk. Er hangen nog oude prints aan de muur, van de arbeiders die jaren geleden werkten op de boerderij. Cool. Rustige pastelkleuren en natuurlijk materialen. Grappig detail: elk huis is vernoemd naar voormalig bewoonster. Je logeert dus bij Rose, Marie, Josephine of…

Grote hoge ramen, een stapel hout bij de kachel (draagt zo lekker bij aan het comfort tijdens een herfst- of winteravond), Nespresso apparaat en een groot zacht bed. Fijne maison, daar kan niemand omheen.

De tuin is prachtig. Maisvelden, kleine boomgaard, verse kruiden uit eigen kas, kroppen sla van het land, citroenboompjes en bloemen. Heel veel bloemen, om jaloers op te worden, zo mooi. Een privé terras bij je huis en ook veel terugtrek plekjes in en rondom de tuin. Het ontbijt wordt geserveerd in zo’n Frans picknickmandje. Voor 12 euro per volwassene en 6 euro per kind, komt Liz ’s Ochtends een mand brengen bij je voordeur. De mand is gevuld met heel veel lekkers: vers brood en gebak van de lokale bakker, zelfgemaakte scones, pannenkoekjes, juices, jam, yoghurt en fruit. Heel even terug naar die scones, die zijn hemels, extra lekker met die jam van Liz.

Dagje strand? Kan. Binnen een split second met de auto sta je al te genieten in de ziltige wind met de zon op je bol. Stranden zijn er veel, de ene is makkelijker te bereiken dan de ander. De één rotsachtiger dan de ander, de afwisseling maakt het leuk. Ben je met het kleine spul op pad, ga dan naar strand Étables-Sur-Mer (veel parkeerplekken en het strand is makkelijk te bereiken met de kinderwagen). Ook vind je hier om de haverklap veel leuke barretjes en restaurants. Wil je wat meer actie opzoeken, dat kan ook, dan is er een waterpark, dierentuin en meer van dat in de buurt. Lokale markten en kastelen rondom Bretagne zijn ook de moeite waard. En mocht je dan nog niet genoeg om te doen hebben? Voor adviezen, local insiders en tips kan je ook altijd bij Liz terecht. Aan restaurants in de omgeving geen gebrek, maar liever zelf kokkerellen met Franse ingrediënten? Dat kan ook, in je eigen maison die heeft namelijk een fijne keuken met alles wat je nodig hebt.

Into the Prairie