12 december 2022, door Demi Passier

It’s glow time: zo bereid je je voor op de feestdagen

12 december 2022, door Demi Passier

It’s glow time: zo bereid je je voor op de feestdagen

De feestdagen, waar het voor de een nog ver weg lijkt, zit de ander er al sinds april met smart op te wachten. Voor je het weet is het glow time en het is een feit dat er in deze laatste weken voor kerst nog heel wat geregeld moet worden. Het diner moet georganiseerd worden, de boom versierd (al hebben we dat stiekem al gedaan) en de zoektocht naar cadeaus is in volle gang. Tussen alle drukte door moet er ook nog een knap pakje worden gescoord. Kan best overweldigend zijn, daarom een lijstje met tips om je voor te bereiden op de feestdagen. Het is tenslotte wel de gezelligste periode van het jaar en het is heerlijk om je daar volledig aan over te kunnen geven.

 

What's cooking?

What's cooking?

Leuk en aardig die feestdagen, maar wat voor uniek kerstgerecht zetten we dit jaar weer op tafel? Geen zorgen, er zijn genoeg opties! Van makkelijke recepten tot gigantisch uitgebreide 6-gangen diners, voor iedereen wat wils. Ga bij jezelf te rade of je graag tijd wil investeren in het kerstdiner of dat je liever voor een makkelijke optie gaat die net zo lekker is. Een maaltijd afhalen of thuis laten bezorgen bespaart ook nog eens een hoop stress. Wil je toch zelf een poging wagen? Dit zijn de beste kerstrecepten van chefs.

Rocking around the tree

Rocking around the tree

Nu de straten vol hangen met gezellige lichtjes, kan ons huis niet achterblijven. Of je nu helemaal losgaat (guilty) of het bij een paar verdwaalde kaarsjes houdt, de kerstboom is en blijft de ultieme sfeermaker. Je kunt natuurlijk op safe spelen en gaan voor een klassieker met kerstballen, lampjes en een piek, maar mocht je dat ietwat saai vinden, dan kun je de boom ook vol hangen met ornamenten. Van sushi tot lipsticks of een satisfyer (ja echt), niks is te gek. Die laatste is overigens niet alleen leuk voor in de boom, maar ook perfect om cadeau te geven aan jezelf.

Cadeaus

Cadeaus

De gedachte tijdens het feestseizoen is natuurlijk om samen te zijn en te genieten van de quality time die we met elkaar hebben (iets wat we veel vaker zouden moeten doen). Niks zo waardevol als tijd, maar het is extra leuk om je blijk van waardering voor je naasten te uiten door middel van een cadeautje.  De één zal gelijk alle cadeaus gevonden hebben, maar voor de ander kan de zoektocht een waar avontuur zijn. Gelukkig vliegen de gift guides je om de oren. Voor duurzame make-up en skincare is Nourished waar je wezen moet. Kun je nog meer inspiratie gebruiken, check dan vooral ook even dit uitgebreide lijstje. Mocht je er écht niet uitkomen, dan is een cadeaubon ook nog altijd een optie. 

Party outfit

Party outfit

Misschien heb je ‘m al in huis, misschien ben je er nog niet mee bezig. We hebben het over de party outfit voor dit feestseizoen. Op dit moment liggen de winkels vol met pailletten en ander oogverblindend spul. Je kunt iets nieuws kopen, maar grote kans dat dat helemaal niet nodig is. Waarschijnlijk heb je zelf al wat in je kledingkast hangen waarmee je een knaller van een kerstlook samen kunt stellen en anders is een kledingruil met vriendinnen ook nog een optie. Zo hoef je niet stad en land af te zoeken, het is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Een vleugje make-up zorgt voor een extra feestelijke touch. Jingle all the way met glitters en highlighter of houdt het subtiel met een knappe blush of lipstick.