17 december 2020, door Nina van Hilst

Het grote Sint en Kerst cadeau lijstje

17 december 2020, door Nina van Hilst

Het grote Sint en Kerst cadeau lijstje

Sinterklaas en Kerst gaan - al zal de vorm iets anders zijn - gewoon door hoor. De MP heeft ons opgeroepen onze Sint en Kerst cadeaus op tijd in te kopen. PostNL kampt nu al met vertragingen. We got it. We doen onze inkopen dit jaar echt op tijd. Dus hier, het grote cadeau lijstje met verwencadeaus, luxe cadeaus, duurzame cadeaus en ik-houd-het-liever-zelf-cadeaus. En last minute cadeaus waar je de deur niet eens voor uit hoeft. Maar vooral cadeaus van kleine ondernemers die je nu een mooi zetje in de rug kunt geven.

Dit lijstje blijven we komende tijd aanvullen...

Anna + Nina

Anna + Nina

Van Anna + Nina worden we altijd blij. Van gekleurd glazen kandelaars tot draaikaarsen. En van sieraden tot handbeschilderde kerstballen. De home- en kerstcollectie van A+N is voor iedereen die van wat kleur houdt een goed idee. Alleen wat te kiezen, wordt nog wel even een ding met al dat moois.

Anna + Nina Homeware

Behalve de hebberigmakende homeware van Anna + Nina verkopen ze bij Anna + Nina Atelier prachtige vintage en nieuwe sieraden. Kijk hier voor meer vintage sieraden.

Digitale cadeaus

Digitale cadeaus

Als er iets “in” raakte dit jaar, dan waren het wel online workshops en cursussen. En laat dat nu nét ook een über handig cadeau zijn als je toch weer eens te laat was met cadeaus kopen. De opties zijn natuurlijk legio maar we noemen er een paar.

Het leuke City of the Innersun geeft workshops als Natural Health, Stress Pattern Release, Ayurveda en Plant Medicine. Voor €70 geef je 4 classes en leert jouw vriend(in), partner, familie of jezelf iets waardevols. City of the Innersun

Leuk vinden we ook deze Photo Class die je gewoon met je mobiele telefoon of met je camera kunt doen. Er is een Photo Class voor Mama door Tanja Jess en Jeroen Swolfs voor €36. En een speciale iPhone cursus voor €19. Daar wordt iedereen toch blij van? Photo Class

"

Al die cadeaus onder de kerstboom of in de zak van zwarte piet moeten ook ingepakt worden. Allemaal even mooi natuurlijk. Met het speciale, luxe én duurzame cadeaupapier van het Amsterdamse merk Paperoni wil je de cadeautjes het liefst niet open scheuren. Ieder cadeau is met Paperoni een piece of art.

"

Je eigen koffie, cacao of bananen boom met Treedom

Je eigen koffie, cacao of bananen boom met Treedom

Een middel om climate change terug te dringen is landschapsregeneratie. Door het planten van bomen in dorre gebieden, kunnen lokale mensen beter leven en zal er meer regen vallen. Hierdoor kan meer groen groeien en meer CO2 worden omgezet. Nu is een boom planten sowieso een goed idee maar om als cadeau te geven wellicht wat abstract. Met Treedom kun je een boom laten planten en deze vervolgens volgen. Wat voor boom waar wordt geplant kun je zelf bepalen. Een cacao boom in Kameroen. Een koffie boom in Guatemala. Een avocado boom in Kenya. Je mag zelf kiezen. En daarna kun je blijven volgen hoeveel CO2 jouw eigen boom aan CO2 ontneemt. Als dat geen groots cadeau is…

Treedom

Ateljé + Moon Calendar

Ateljé + Moon Calendar

Ateljé phone cases
Het kan je niet ontgaan zijn, de gezellige telefoonhoesjes van Insta love Yara Michels. Transparante hoesjes met een parelsnoer of gouden ketting. Je bepaalt zelf of je een kort of lang koord wilt of gewoon beide.
Ateljé koord en hoesje vanaf €27,49

Lexmond & Lexmond Moon Calendar
Vorig jaar waren ze in een zucht uitverkocht. De mooie scheurkalenders met tips afgestemd op de maancyclus. Wat speelt er moon-wise, fijne quotes, kruidenkennis en welke dagen wel of juist niet goed zijn voor bepaalde stappen in je leven. En dit allemaal vooral niet te serieus verwoord. De kalender is gemaakt door de zusjes Lexmond. En een pareltje voor aan je muur.
Moon Calendar €24,95

Duurzame skincare en make up

Duurzame skincare en make up

Waar je iedere vrouw blij mee maakt is het toch wel met – diamanten maar ook – iets voor op de huid. En er zijn tal van fijne webshops met natuurlijke kleine merkjes die er om op te eten uit zien. Waar we fan van zijn? Posie heeft kant-en-klare gift sets. Les Muses heeft de multi functionele make up potjes van Manasi7. En ook Scoon, Skin District, Greenbeauty Market en Nourished hebben veel fijns. Eigenlijk willen we het allemaal.

Natuurlijke skincare en make up

Good ol' sloffen

Good ol' sloffen

Vroeger kregen we iedere Kerst nieuwe sloffen (en sokken, een boek en – in mijn geval – een ingepakte banaan van mijn broertje). Houden we die traditie erin, maar maken we daar lekker chique sloffen van nu van, dan hoor je ons niet klagen. De luxe sloffen van Toasties doen we de komende tien jaar niet meer uit. En van de pompons van Give a Pom maken je iedere ochtend weer vrolijk.

De leukste pantoffels

Duurzame huisraad

Duurzame huisraad

Miisha
Deze webshop heeft goodies voor een duurzame en afval-arme levensstijl. Bijenwasdoekjes, herbruikbare cadeauverpakkingen, tandpasta tabletten, herbruikbare wattenstaafjes, haarzeep, on the go koffiebekers en cadeaupakketten. Leuk voor iedereen in je familie die graag een steentje voor het milieu bijdraagt.
Miisha Vanaf €2,99

Plastic Free Amsterdam
Eigenlijk dito als bovenstaande. Een webshop met herbruikbare items die je afvalberg zullen doen slinken. Plastic Free Amsterdam is opgezet door twee jonge studenten die op een plastic-free journey zijn. En dat vinden we cute. Cadeautjes die voor zowel je lover als je collega leuk zijn. En karma-punten oplevert.
Plastic Free Amsterdam Vanaf €1,95

Alles keramiek en art

Alles keramiek en art

Een mooie print voor aan de muur. Een keramieken ontbijtset. Een creatief kunstwerk in huis. Soms niet makkelijk om te bepalen voor een ander wat hij of zij mooi vindt. Maar je mag deze ook gerust op je eigen lijstje zetten. Welke wij het mooist vinden? Alles! Dus we sturen je de lijstjes met al het moois voor in huis:

Art prints
3D art
Keramiek

Horeca cadeaubonnen

Horeca cadeaubonnen

Er zijn een paar sectoren die het dit jaar extra, extra pittig hebben. De horeca is er één van. Een cadeaubon (aan een lekkere fles wijn of bubbels) voor je favoriete restaurant is een cadeau waar meerdere mensen blij van worden. Behalve een cadeaubon, kun je ook kijken of je favoriete restaurants een kerst-menu voor thuis hebben. Zo houden zij de keuken toch draaiende, terwijl die van jou schoon blijft. En er toch een overheerlijk maal op tafel staat deze feestdagen. Inspiratie voor restaurants vind je hier en hier.

Ook met de Support Your Locals boxen heb jij een mooi cadeau in huis en steun je horeca ondernemers en leveranciers.

Sonos One Speaker

Sonos One Speaker

Zeker nu thuiswerken een norm is en we met zijn allen meer dan ooit in huis rondhangen, willen we daar het allerbeste van maken. Hoe we dat doen? Met muziek. Niet zomaar uit zo’n half werkende stotterende en krakende speaker. Nee nee. Only the good stuff will do. Die van Sonos moet je hebben. Want Sonos is leven. Briljante geluid door heel het huis. En wat een heerlijkheid, die good looking speakers. Dat is de Sonos One Speaker. Iedereen wordt blij van deze speaker. Een ideaal cadeau dus.

Petit Depot, Haarlem

Petit Depot, Haarlem

Een mix van winkel, atelier en werkplek. Dat is Petit Depot van eigenaren Sheila Wigman, Kyra Marcoupolos en Frederiek van Waes. Een breister, een vintage-vondsten kenner en een sieradenmaakster. Petit Depot is een kleine gezellige winkel vol zelfgemaakte dingen en spullen die ze zelf mooi vinden. Dé ideale plek om te slagen voor een cadeau. Een mix van vintage, handgemaakt en design. Denk aan sieraden, servies, lampen, dingen voor aan de muur, stationary en (zelfgemaakte) kinderkleding. Een winkel vol met liefde gemaakte spullen van natuurlijke materialen.

Naif gift box

Naif gift box

Niet alleen in december maar eigenlijk het hele jaar door het aller beste cadeau om te geven aan nieuwe moeders en vaders of aan ouders in spé: de new born starters box van Naif Care Mini. Daar zit precies in wat je wil voor het lieve zachte ongeschonden huidje van die kleine (Nog geen papa of mama? Geloof ons, iets zachters en lievers heb je nog nooit gevoeld). De beste set om te geven als je zeker wil weten dat de krijger blij is met je cadeau (en nuttiger dan de zoveelste speen of pakje). En dat niet alleen: er zijn ook om te smullen boxen voor moeders en grotere kids. Zo zit je echt altijd goed. Graag gedaan weer.

Once Upon

Once Upon

Newborns en foto’s, het is een een-twee-tje maar waar alle cliché’s op het gebied van kinderen nu eenmaal gewoon waar zijn, geldt dat ook over het vastleggen – en bewaren! – van al die dierbare momenten die veel te snel voorbij vliegen. Er zijn een hoop apps op dat gebied, maar onze favoriet is Once Upon App dat een woest-aantrekkelijk vormgegeven boekwerk oplevert en dat zich zelf bijna vormgeeft. Een persoonlijk cadeau, waar je altijd mee scoort.

Lego Store

Lego Store

Ja, wij snappen ook wel dat je LEGO kent. Wie niet. Maar wij waren dus oprecht verbaast – en vervolgens dolenthousiast – over de giga LEGO store in de Amsterdamse Kalverstraat. Die is er namelijk echt niet alleen voor onze mini mensen… Ben je mal! De winkel is een uitje voor alle leeftijden. Een cadeautje is dat, zelfs al ga je met lege handen weer naar buiten (knappe jongen die dat over elkaar krijgt overigens). En ondertussen blijft LEGO het beste antwoord op al je december-cadeautjes-issue-zaken. In de LEGO store aan de Amsterdamse Kalverstraat hebben ze namelijk voor ieder wat wils. Van Harry Potter WegIsWeg, Het Elf Clubhuis of wat dacht je van het Colosseum? Niet alleen maar bouwen overigens: LEGO gaat met zijn tijd mee. Op een aantal pakketten zijn QR codes bevestigd waarmee je interactieve spelletjes kunt spelen passend bij het bouwpakket! Kijk, dat vinden wij nou dus leuk. Zelf een dagje ronddwalen door de winkel én tegelijkertijd cadeautjes scoren. Christmas shopping at its finest.

Lees meer