België, Brussel9 oktober 2019, door Maartje

je reinste logeertip: het verstopte Hotel Jardin Secret Brussel

België, Brussel, 9 oktober 2019, door Maartje

je reinste logeertip: het verstopte Hotel Jardin Secret Brussel

Bejubelden we eerder nog Hotel le Berger in Brussel, een klassiek-cool, duister-chic hotel (volgt u hem nog?) in een van de leukste buurten van Brussel, gaan we hier met liefde en plezier een deurtje verder waar de eigenaren van le Berger in september 2017 het incognito hotel Jardin Secret... openden. Verstopt en daardoor zo mogelijk nog leuker dan leuk!

Hotel Jardin Secret...

Hotel Jardin Secret...

Aangekomen op wat toch echt het juiste adres zou moeten zijn, denk je misschien dat je voor een plantenzaak staat. Maar nee: die groene win- kel is eigenlijk een geheime passage naar een geheime tuin die je naar het restaurant van hotel le Berger leidt. Vanaf dat punt word je naar nog een tuin geloodst met dáárachter een (inmiddels semi-) geheim hotel. Et voilà: Jardin Secret – what’s in a name, nietwaar? Niet bang zijn dat je verdwaalt: de hele route is aangegeven met metalen strips op de grond. Handig, niet te missen (lees: idot proof) en vooral heel leuk.

Het hotel zelf is zowel eenvoudig (waardoor een en ander heerlijk betaalbaar blijft) als zo’n logeeradres dat alle 2019-hits aanstipt: planten, de juiste tinten op de muur en in de meubels, beetje vintage, wat design, alles schoon en fris, een heerlijk bed. Alle kamers kijken uit op de centrale binnentuin en ontbijten doe je bij le Berger, wat uitgebreid en leuk blijft.