Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 April 2019
  • 25-02-2017
  • Breda, Nederland

De Jongens van Zand en Klei Breda

De Jongens van Zand en Klei Breda

De leukste nieuwe én de lekkerste nieuwe van Breda? No doubt. Dat is aardappelrestaurant De Jongens van Zand en Klei. Keilange naam, simpel concept: aardappels. Of is het aardappelen? Afijn, die ordinaire knol die wel weer eens wat originele aandacht verdiende, aldus de 'jongens'. De aardappel staat centraal dus, bij De Jongens van Zand en Klei, wat niet betekent dat je er alleen puree en friet eet, allerminst. Bij het laagdrempelige, knappe restaurant eet je bijvoorbeeld een Basket Hertensukade waarvan de 'basket' van aardappel gemaakt is. Of een aardappeltostie met serranoham.

barts-boekje-de jongens van zand en klei

Sophisticated fast food noemen ze het zelf. Klopt best, al is de kwaliteit dusdanig om over naar huis te schrijven dat ze zichzelf met 'fast food' wel wat te kort doen. Maar wie zijn wij. Ook om over naar huis te schrijven (waarvan acte): voor elk gerecht is er een bieradvies, de bediening is keivriendelijk en attent en bovendien is alles meer dan schappelijk geprijsd. De Jongens van Zand en KleiVeemarktstraat 76