Nederland, Utrecht8 oktober 2023, door Merche Ariza Gallego

Japans restaurant Kakunosuke in Utrecht wil je op je food to-do lijst zetten

Nederland, Utrecht, 8 oktober 2023, door Merche Ariza Gallego

Japans restaurant Kakunosuke in Utrecht wil je op je food to-do lijst zetten

Nieuwsgierig om de Japanse keuken verder te verkennen? Onze favoriete manier is om al etende meer te weten te komen, en dankzij de tapas en soul food bij Kakunosuke op de Burgemeester Reigerstraat is dat een waar feest. Op bezoek bij het kleine zusje van restaurant Don Kounosuke kun je je voor even in Japan wanen, en door donkerrode muren en het zwoele licht is het de perfecte spot voor een romantische date night. Sommigen mensen (wij) zeggen zelfs dat je hier de beste udon noedels van Utrecht eet.

Japanse udon noedels

Japanse udon noedels

De voorgerechten zijn een combinatie van bekende en minder bekende Japanse klassiekers, zoals verschillende Gyoza (dumplings), Takoyaki (octopusballetjes) en Tsukemono (Japans tafelzuur). De hoofdgerechten zijn allemaal gebaseerd rondom de dikke Udon noedel, die vaak wordt geserveerd met warme of koude Dashi soep. Dit is een vegan soep die wordt gemaakt van shiitake paddenstoelen en Konbu zeewier – en ja, die combinatie is hemels.

Om voedselverspilling tegen te gaan werkt de keuken bij Kakunosuke nauw samen met Don Kounosuke. Zo wordt ons favoriete voorgerecht – Okonomiyaki (Japanse pannenkoek met vis) – gemaakt met stukken vis die niet worden gebruikt bij Don Kounosuke. Zorg ervoor dat je niet te veel bestelt, aan het einde van de avond wil je ruimte over hebben voor het overheerlijke matcha ijs.