Nederland, Utrecht14 juni 2018, door Maartje

Kanaal 30 Utrecht

Nederland, Utrecht, 14 juni 2018, door Maartje

Kanaal 30 Utrecht

Euh ja, even een ietwat negatieve aftrap: ik heb niet zoveel met de op alle manieren on-Nederlandse term 'creative hub' (te hooghartige, te kijk-ons-nou, en wat is een 'hub' nou eigenlijk helemaal?) en zou graag willen dat alle zogenoemde creative hubs van het land zichzelf niet meer zo zouden noemen. De term doet in mijn optiek af aan al het goede wat een dergelijk adres te bieden heeft. En waarom dat hokje? Nee joh, dat hebben jullie toch helemaal niet nodig nu al leuk Kanaal 30 in Utrecht?

restaurant Marcus @ Kanaal 30

restaurant Marcus @ Kanaal 30

Nee, liever pakken we dat deel van verzamelplek Kanaal 30 dat ons het meest favoriet is, en lichten dat uit. Restaurant Marcus in dit geval, een licht, zonnig café-restaurant aan het kanaal (what’s in a name) in een markant (mooi woord, heb ik uit het persbericht, ere wie ere toekomt) onder architectuur gebouwd pand waar vroeger een drukkerij zat (industriele pracht!). Je mag de hele dag door aanschuiven en de eerste beelden zien er geweldig uit (dat licht! die hoogte!). Geproefd hebben we nog niet maar dat is een kwestie van tijd.

Liever pakken we dat deel van verzamelplek Kanaal 30 dat ons het meest favoriet is, en lichten dat uit. Restaurant Marcus in dit geval, een licht, zonnig café-restaurant aan het kanaal (what’s in a name)

En restaurant Marcus komt dus niet alleen. Allerminst. Kanaal 30 biedt ruimte aan een flinke hand vol creatieve Utrechtse ondernemers die hier hun studio of atelier houden. En waar creatief volk gaat, daar volgen de bandjes, zijn de workhops, kan er gekocht worden en – uiteraard – gegeten en gedronken. Die regel is al zo oud als de weg naar Rome (is dat een uitdrukking? Vast wel).

Voorpret komt in de vorm van The Colour Kitchen on Tour: deze club opent deze zomer haar opleidingscentrum in bij Kanaal 30. En er worden iedere maand kleine en grote evenementen georganiseerd in een lekkere mix tussen zakelijk en cultureel.

Zaterdag 23 juni tussen 12.00-22.00 uur is het openingsfeest.