Nederland, Gelderland9 december 2021, door Marcelle Broshuis

Interieurtip: op naar Groenlo voor Katoo

Nederland, Gelderland, 9 december 2021, door Marcelle Broshuis

Interieurtip: op naar Groenlo voor Katoo

Op zoek naar een winkel voor de mooiste items voor thuis (of extra's voor in je kledingkast)? Laat je niet afschrikken door de reistijd en neem een kijkje bij Katoo Fashion&Living in vestingstadje Groenlo in de Achterhoek (waar je sowieso al heen wilde voor Welgelegen of al het andere leuks in de Achterhoek).

Een paar jaar geleden kocht eigenaresse Dian een stadsmonument en liet dit renoveren tot een zaak waar je maar al te graag naar binnen loopt. Geheel volgens haar eigen stijl. Minimalistisch, stijlvol en cosy. Alles in de winkel klopt. 

Katoo

Katoo

In de winkel is gekozen om de karakteristieke elementen van het monumentale pand tijdens de verbouwing te behouden en die te mixen met de trends van nu. En hier het resultaat: oude balken in het plafond, wit gestucte muren en zwarte kozijnen. De mix van oud en nieuw vind je ook terug in de items voor het interieur. Katoo heeft alles in huis om je woning en tuin om te toveren tot een comfortabele plek én beschikt over alle elementen om van ieder huis een feestje voor het oog te maken. In de winkel en tuinkamer vind je allerlei meubels, lampen, potten, schalen en servies. Alles perfect bij elkaar gezocht en gestyled. Er wordt ingekocht op gevoel, de items ‘overal en nergens’ vandaan, of het nu oud of nieuw is. En juist die mengelmoes is de succesformule van de zaak. Oh, en weet je even niet wat voor jouw woning nu de beste aanschaf is? Geen paniek, Katoo kan je prima helpen met interieuradvies.

En zoals gezegd, de slaagkans op een nieuwe outfit is ook aanwezig. Tussen al die fijne interieuritems vind je knappe kledingstukken van voornamelijk Scandinavische en Nederlandse merken. Lots of natuurtinten en pastelkleuren, afgewisseld met zwart en wit in de collectie. En dat geldt ook voor de schoenen, tassen en accessoires die door de winkel heen uitgestald staan. Chaotisch? Dacht het niet. Fashion en living vormen één geheel waardoor de winkel rust en warmte uitstraalt. En iedere keer dat je de winkel binnenstapt is de kans groot dat het één en ander weer lekker is omgegooid. 

Wil je al je mooie aankopen nog even rustig bekijken tijdens een lunch, borrel of diner? Ga dan als de wiedeweerga door naar Villa Welgelegen. Ook te vinden in Groenlo (Barts Boekje kwam hier al eerder!). Een dikke plus voor deze zaak. Het moge duidelijk zijn: ons advies is om de afstand te overwinnen en af te reizen naar dit vestingstadje in de Achterhoek.