Nederland22 december 2022, door Imara Milatz

Dit zijn de beste adressen voor kerstborrel thuis

Nederland, 22 december 2022, door Imara Milatz

Dit zijn de beste adressen voor kerstborrel thuis

Kerst is borreltijd! Oké, oké... niet alleen borreltijd. Natuurlijk vergeten we de kerstgedachte, muziek, eten, gezelligheid en de hele shebang niet. En van al die gezelligheid krijgen we trek. Gezelligheidstrek that is. En bij Bart (we weten niet hoe het bij jullie zit) borrelen we het liefst de hele week door. Niet alleen met kerst, maar gewoon altijd. Stiekem is het altijd best een werk, als je echt zo'n goede borrelplank wil, zo één met alles erop en eraan. Hoe fijn is het dan, dat je tegenwoordig gewoon borrelboxen tot aan je voordeur kunt laten bezorgen. Een betere service is er bijna niet. In deze lijst vind je alle adressen waar je al je borrelbenodigdheden bestelt of afhaalt. Of het nou kerst is of niet, hier moet je wezen. Ooh lala!

 

Wat dacht je van borrelen met de Bubbels van Bart? Lees hier meer! En voor het ultieme lijstje met afhaal en bezorgadressen tijdens de kerst hebben we dit lijstje in elkaar geknutseld. You're welcome.

De Kaaskamer – de naam zegt het al, kaas it is. En niet alleen voor kaas ben je hier op de juiste plek. Ook flessen wijn, broden, tapenades. De Kaaskamer got you covered. 

Wild van Wild – goed nieuws alert! Wild van Wild bezorgt tot aan je voordeur de lekkerste producten voor op je borrelplank. Onze aanraders? De grillworst met jalapeños en cheddar en rillettes van wilde gans. Kun je niet kiezen? Bestel dan gewoon het borrelpakket.

Frank’s Smoke House – van oesters tot aan kreeft, van snijplanken vol met vleeswaren tot aan vegetarische opties. Frank heeft het allemaal, en – zoals de naam al verklapt – dit alles is gerookt. Wil je meer dan een borrelplank, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Maaltijden (hallo driegangen kreeftmenu!), flessen wijn, alles kan. Tip: de gerookte mosselen.

Fromagerie Abraham Kef – sinds kort bezorgt Kef hun assortiment aan heerlijkheden. Enne dat klinkt bij ons in de oren als een cheesy plan. Een goedgevulde kaasplank (van zacht & romig tot sterk & pittig) of zelf samengestelde box kun je hier bestellen. Fromagerie Kef

Wat mag nu echt niet ontbreken in een decembermaand vol diners? Seafoods! Lees hier meer.

Nog wat fijne plekken

Nog wat fijne plekken

Bestaat er iets als teveel kaas? Don’t think so. En als we het dan over kaas hebben, mag Fromagerie Lamuse niet ontbreken in dit rijtje. Net zoals Le Salonard op de Eerste van der Helststraat (ze verkopen ook online!) en JWO lekkernijen. Bij die laatste hebben ze ook de allerlekkerste pies. Hups, winkelmandje volladen dus.

En een goede borrelplank is geen goede borrelplank zonder goede dips. En dan het liefst die van Twins Olives, je kunt hun vinden op de altijd gezellige Albert Cuyp. En speaking about Albert, voor een Italiaanse hap op tafel breng je gewoon een bezoekje aan Alberto Pozetto. Wedden dat je gasten stijl achterover slaan wanneer ze dit lekkers proeven. Voor een Griekse twist op de traditionele borrelplank kun je binnen hoppen bij Ela Traiterie. Oh, en de beste olijven koop je bij Epicerie Jean & Marie. Och, wat hebben we het toch fijn in Amsterdam.

Ieder jaar weer willen we ons hele huis op zijn knapst decoreren. Maar heus niet alleen het huis! We willen zo’n tafel waar je u tegen zegt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Restaurant Compartir – waar ze expertise in het bourgondisch smikkelen hebben. Voor een he-le-maal complete borrel moet je hier wezen. Wijn, worst, kaas, nootje, broodje, saus. Meer dan je nodig hebt. Nu hebben ze ook een tijdelijke pop-up bar, genaamd Compartaco, met allerlei Mexicaans lekkers. Op vr, za & zo voor take-away open! Compartir

Le Salonard – een beetje vive la france in huis halen kan met al het lekkers van de lieve mensen achter Le Salonard. Dubbel feest want ze bezorgen de allerlekkerste kaasjes, broodjes en alles voor de borrel ook thuis (ophalen kan ook nog). Qua wijnen zit je hier ook wel (lees: super) goed. Le Salonard

Kaasbar Amsterdam – u bestelt en u ontvangt: een pakket met vier verschillende kazen van de Kaasbar, inclusief pairings en toast, een halve Brandt&Levie worst en vier bier van Gebrouwen Door Vrouwen of een wijntje. Meer hebben we niet nodig! Kaasbar Amsterdam

Toscanini Deli – bij Toscanini Deli, het kleine zusje van Toscanini, kom je over de vloer voor heerlijke Italiaanse producten in hun winkel. Hier haal je fantastische charcuterie, verse gerechten en verrukkelijke pastasauzen. Toscanini Deli

Na al dat hartig is het tijd voor zoet. Dus here we go: de lekkerste patisseriezaken van Amsterdam voor het allerlekkerste gebak!

De Kleine Kaasboerderij – waar nog een grote voorraad hoge kwaliteits boerenkaasjes liggen te wachten om door jou opgehaald te worden. Moet je dus wel even voor naar Hoogmade of all places. Valt op hartstikke mee hoor, je vindt ze al op vijftien minuten van ons Amsterdam. De Kleine Kaasboerderij

Voor de pechvogels onder ons, die niet in de buurt wonen en dus niet gebruik kunnen maken van deze services: ook aan jullie denken we. Creëer dan gewoon je eigen kaasplank met de boerenkazen van Lindenhoff. Ook wel de online boerderijwinkel waar je alles kunt vinden voor een complete borrel. Nu heb je alleen nog leuk gezelschap nodig en je leuke avond is gegarandeerd. Of sla alle borrel-benodigdheden in bij Crisp, welke gewoon echt dé supermarkt-app voor giga vers eten is.

Als laatste kunnen we alleen nog maar meegeven dat je altijd nog langs de lokale kaasboer kunt gaan.