Nederland, Utrecht9 december 2015, door Maartje

Keuken & Deli, Utrecht

Nederland, Utrecht, 9 december 2015, door Maartje

Keuken & Deli, Utrecht

Woensdagavond = de hort op willen voor een hap en een drank, want bijna weekend. Al halen we die hap net zo gemakkelijk in huis, want nog geen weekend. Al is het alleen een stuk kaas, oke, en wijn. Omdat dat zo lekker de week breekt. En dus: de beste woensdag-kaas-wijn-tips, iedere week, uit en thuis, graag gedaan.

Een van onze favoriete stekken in Utrecht is Keuken & Deli, aan de Oosterkade (waar ook Goede Vrijdag en Broei zitten). Alleen al om het fantastische interieur dat iets wegheeft van een Franse bistro. Het restaurant is, letterlijk, één grote open keuken. Alsof je iemand's huis binnenstapt. De tafels staan tussen grote kasten met kookboeken, flessen olijfolie en wijn. Speaking of which, een goede plek voor kaas en wijn dus.

Waarom we zo blij worden van Keuken & Deli? Je mag zelf je kazen uitkiezen. Klinkt moeilijk, is het niet. De bediening helpt je graag. Zij weten precies wat elke kaas is. Lekker met Frans breekbrood. En dadelchutney, ooooo, zo lekker.

En voor als het straks weer lekker weer is (nog heel ver weg, maar we willen je deze tip niet onthouden): de Borrelbakfiets! (JAAAA) Keuken & Deli komt met een bakfiets naar je toe met verschillende Franse en Nederlandse kaasjes en een (paar) fles(sen) wijn. Keuken & Deli