Nederland20 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: Saskia Weerstand deelt haar favoriete kidsproof plekken van ‘t land

Nederland, 20 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: Saskia Weerstand deelt haar favoriete kidsproof plekken van ‘t land

We love een nieuw 'ontdek-je-plekje' of een oude favoriet en daarom stampen we dat Kids to Go van ons lekker vol. Waarmee? De (soms letterlijk) lekkerste plekken om te trotseren met de hele kinderboel, het gezelligste thuisentertainment, leuks om het kleine spul mee zoet te houden en the best of the best tips om wat extra bonustijd mee in te vullen. Want dat het makkelijk is? Kindervermaak verzinnen?

 

Hoog tijd inderdaad, om tips te verzamelen van de medemens, welke -net als wij- lustig plekken verzamelen om deze categorie zorgeloos uit te putten. Tijd voor een vragenvuur, en geloof ons, die kwam er: de favoriete plekken van Nederland, waar de kindjes gewoon lekker mee naartoe kunnen. Daarvoor schakelen we natuurlijk de allerleukste: Saskia Weerstand in. Vonden we nogal logisch aangezien zij hét brein is achter Roads to Follow, ze samen met haar lieve kids en partner in crime de allerleukste belevenissen in vlogs deelt én regelmatig leuks op het beeldscherm presenteert. Afijn, Saskia weet alles van Kidsproof adressen en wij mochten haar favorieten verklappen. Komt 'ie:

 

Strandpaviljoen de Deining, Castricum

Strandpaviljoen de Deining, Castricum

Hand op het hart dat langs de Nederlandse kustlijn de allermooiste en fijnste strandtenten liggen. (bijna) Altijd alles knap. Heerlijk eten en bovenalles: gezelligheid. Want áls het mooi weer in ‘t land is, dan hunkert heel Nederland naar zeezicht en zilte lucht. Op met het hele gezin naar Castricum, want daar schuiven we graag aan bij Strandpaviljoen de Deining. Voor een zonnige strandwandeling in de winter of afkoeling zoeken op een snikhete dag. Waarom de Deining? Want hier is een kidshoek, het is op het strand (duh). De kids kunnen buitenspelen, maar ook binnen bij slecht weer. Het is er ruim, en de kaart belooft niet meer dan lekkers op je bord en in je glas. Ideale uitje. De ‘lievelings der lievelingsen’ van Saskia en daar sluiten we ons graag bij aan.

Strandpaviljoen de Deining

Van die dagen dat je ‘onverwachts’ langer buiten de deur bent dan de bedoeling was, omdat het er veel te gezellig was, we noemen maar wat (gegarandeerd dat de Deining zo’n dag oplevert). Wij hebben altijd wat tussendoortjes voor de kleintjes om ze wat langer zoet te houden. De Nutripops van NaturNes Bio zijn voor deze dagen de i-dea-le lifesavers tegen honger.

Hof Poppedamme, Grijpskerke (Zeeland)

Hof Poppedamme, Grijpskerke (Zeeland)

Middenin in Zeeland (niet ver van Goes) is de kans dat je zomaar tegen het wellicht meest kindvriendelijke restaurant van Nederland aanloopt. Hier vind je een grote natuur-en speelboederij: Hof Poppendamme. Vooropgesteld: het is er gigantisch! Parkeer en begin bij het grote weiland waar vanuit een kleine kleurrijke kas hapjes en drankjes geserveerd worden. En de kids vluchten al snel naar de springkussens, rondracen, blokken bouwen. Buitenspelen, binnenspelen; alles kan hier. Er hupsen konijntjes, een echte ‘beleeftuin’ (met kruiden en leuke uitleg over wat wat is) en aantrekkelijk zithoekjes voor groot en klein. Er staat zelfs een oude caravan om in en door te klauteren.

Ook met minder weer is het the one and only place to be in Zeeland: de schuuris al even gigantisch. Loop je door naar achteren, dan kan het kleine spul zijn lol op met heuse klimtoestellen van hout, een bewegende auto, overal speelgoed en kruip- en sluipruimtes. Leuker wordt het niet, beloofd.

Hof Poppendamme

 

Landgoed Hoenderdaell, Anna Paulowna

Landgoed Hoenderdaell, Anna Paulowna

In wezen een soort dierenpark, maar dan net even dat beetje anders. Er lopen leeuwen rond en spannende bruine beren. Ooit leefden de beesten in gevangenschap en nu mogen ze rondlopen ij de verblijven van Hoenderdal. Waar alles aan gedaan wordt om ze een knap leven te bieden.

Landgoed Hoenderdaell