Duitsland10 juni 2020, door Maartje

3 x vakantiehuizen in Duitsland

Duitsland, 10 juni 2020, door Maartje

3 x vakantiehuizen in Duitsland

Wij, team Barts Boekje x KidsToGo - een samenwerking met NaturNes Bio - dus, willen altijd graag naar Duitsland. Duitsland horen we je denken? Jazeker! Het land is lekker dicht bij huis en we houden nu eenmaal van bockworst en een potje bier. Bovendien trekt het gros van de Duitsers vast en zeker naar onze kust, dus hebben wij meer plek bij onze oosterburen. Want oh, wat is de rust, ruimte en de natuur die we in Duitsland vaak treffen een cadeau. Tot slot kunnen we er gewoon met de auto heen: sinds we dit artikel schreven over de hoe je een autorit met kids gezellig maakt, doen we niets liever. Alleen vinden we de grote familiehuizen vaak zo... Nou ja, lelijk. Dat moet toch anders kunnen?! Zo kwam het dat we ons werkelijk SUF zochten. Met resultaat. Waarvan acte: drie heerlijke vakantiehuizen in Duitsland waar het optimaal vakantievieren is met het hele gezin.

Langenbachhof

Langenbachhof

Kijk maar eens naar Langenbachhof in het Zwarte Woud (Schwarzwald), een vakantiehuis waar je met het halve dorp (of de voltallige uitgebreide modern family) in kunt. En dat dan ook nog in Schonach im Schwarzwald, het Zwarte Woud, een van de mooiste gebieden in Europa.

Het huis is geschikt voor maar liefst vijftien personen, groot en klein en alles is ingericht op het perfecte lange weekend weg met zijn allen. Vuur maak je in de open haard, en koken op de bakstenen kachel in de historische rookkeuken is een unieke ervaring. Brandhout en de juiste kookaccessoires staan al klaar. Mocht je dat nou wat al te spannend vinden, dan is er ook nog een tweede volledig uitgeruste moderne keuken. Het drinkwater komt van de eigen bron en warm water (ook voor de vloerverwarming) wordt opgewekt door de zonnepanelen. Wifi is er niet, dus rondrennen en spelletjes spelen is het credo op de boerderij (check vooral ook hier onze favoriete spellen voor met de hele familie)

Je vindt het huis in Zuid Duitsland, net over de grens en op een kleine zeven uur rijden vanaf het midden van ons land

Das Sternhagener Haus

Das Sternhagener Haus

Op vakantie zoals vroeger! Deze 200 jaar oude boerderij wordt omgeven door oude fruitbomen en struiken en staat op een groot landgoed in het Uckermar. De eigenaren behielden de ouderwetse charme en Duitse degelijkheid. Originele details zoals de oude ramen en deuren bleven bewaard maar binnen is de boel licht, met dank aan de dakramen. Alle kamers zijn onderling met elkaar verbonden. In het midden van het huis vind je de grote woonkeuken met een traditionele houtkachel. In het achterste gedeelte van het gebouw bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer met een vrijstaand bad en uitzicht op de velden. Het huis is perfect voor één of twee gezinnen met kinderen. Je kunt er met acht man terecht en dankzij de grote galerij hebben de kinderen een eigen ruimte, maar zitten de ouwelui eigenlijk altijd – lekker overzichtelijk – in het midden. Enne, het hele huis huur je al vanaf 180 euro. In zijn geheel. Maar dan wel, in het laagseizoen en met vier personen, daarna wordt het iets duurder, maar het blijft aantrekkelijk.

Wat je gaat doen? Wandelen, paardrijden, appels plukken uit de fruitbomen, het stekelige gras onder je blote voeten voelen, peddelen, fietsen, zwemmen, ravotten, badderen en tot laat opblijven. Het Sternhagener Haus wordt omringd door (zwem)meren, weiden en bossen. En de Sternhagener See is dichtbij. Tegenover het huis ligt de boerderij van Zoch die op de omliggen- de weiden paarden, kippen en ganzen heeft. In de boerderijwinkel kun je op vrijdag en zaterdag vlees, gevogelte, aardappelen, honing en zelfgemaakte jam kopen.

Je vindt het huis in Noord Oost Duitsland, net over de grens en op een ruim zeven en een half uur rijden vanaf het midden van ons land.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Newhaus

Newhaus

Twee huizen, nee sorry, ‘zwei haüser’ om uit te kiezen in het prachtige Duitsland. Respectievelijk Haus Pine en Haus Sand geheten, en neergezet aan de kust (jawel, ook dat kan in Duitsland), zomaar in de duinen en tussen de bomen. Met vier slaapkamers is Haus Pine de grootste. Haus Sand heeft er drie.

In Haus Pine passen een weekend of midweek lang maximaal acht mensen. Ga met jullie eigen clubje of enthousiasmeer nog wat vrienden en stap die auto in. Je bent er echt zó (er zijn twee eigen parkeerplekken dus visite die blijft crashen is ook welkom). De kersverse huisjes (ze staan er pas sinds 2016 en dat zie je) zijn strak, groot en donker. Niet vanbinnen hoor, don’t worry. Binnen is het namelijk wit dat de boventoon voert, met een open keuken, een fijne woonkamer en ook nog een sauna. De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen, op elkaars lip zit je dus niet.

Zelf gaan we spontaan kwijlen van de gedachte aan de bijbehorende terrassen, en dan vooral het idee dat we er op zitten. Gooi de barbecue aan en je kunt avonden lang tafelen tussen de bomen, terwijl het grut nóg een rondje rent. De huizen liggen op iets meer dan een halfuurtje rijden van Rostock, een grote havenstad vol pastelkleurige gebouwen, die je snel over het hoofd zou zien maar zeker een bezoekje waard is. Altijd de gebaande paden volgen is ook zo saai. O ja, de huizen staan bij elkaar, maar last van de buren heb je niet. Of… Misschien wil er nóg wel iemand mee!

Je vindt het huis in Noord Oost Duitsland, net over de grens en op ongeveer zes en een half uur rijden vanaf het midden van ons land.