Nederland3 januari 2020, door Jorien Thijs

Kind Rebel: knappe kindershirts met een mooie boodschap

Nederland, 3 januari 2020, door Jorien Thijs

Kind Rebel: knappe kindershirts met een mooie boodschap

We steken het jong graag in een leuk tenue en als het kan, in een zo duurzaam mogelijk ensemble. Als die outfit dan ook nog eens een mooie boodschap vertelt, vinden we dat helemaal te gek. De shirts van Kind Rebel zijn all-in-one: knap, biologisch én met een liefdevolle boodschap. Hartje.

Kind Rebel

Kind Rebel

Met de fijne shirtjes verwijst de start-up Kind Rebel naar belangrijke thema’s als jezelf durven zijn, aardig zijn en elkaar respecteren. Niemand minder dan Frida Kahlo, Gandhi en Martin Luther King vormden een inspiratiebron bij het ontwerpen van de kleding en de bijbehorende boeken. Bij het shirt ontvangt je koter namelijk een Kind Rebel boek waarin de achtergrond van deze helden wordt geschilderd. Zo gaat een van de verhalen over Jolie, een plant met prachtige oranje bladeren. Ineens twijfelt Jolie of ze net als andere bloemen ook rood moet zijn, totdat ze over Frida Kahlo hoort; de vrouw die stond voor authenticiteit en ‘anders zijn’. ‘Be yourself’ is het thema dat terugkomt in het boek en op het shirt, zodat je kind letterlijk en figuurlijk deze boodschap kan uitdragen.

Extra punten gaan naar manier waarop de shirts van Kind Rebel worden gemaakt: er worden alleen biologische stoffen gebruik, alle kleding wordt eerlijk in Nederland geproduceerd en van de reststoffen worden binnenkort knuffels gemaakt. Alle bestellingen worden verzonden in een compostbag die je in de tuin kunt leggenen die in 90 dagen volledig is afgebroken. Doordacht, duurzaam en gewoon een heel tof concept.

Kind Rebel