16 december 2020, door Margaux van der Mieden

Kinderkerstfilms: De leukste kerstfilms voor het kleine spul en ook een beetje voor jezelf

16 december 2020, door Margaux van der Mieden

Kinderkerstfilms: De leukste kerstfilms voor het kleine spul en ook een beetje voor jezelf

Had je onze lievelingslijst met kerstfilms al gezien? Hier lees je 'm. Maar ook voor het kleine spul zijn er een hele(echt een hele)boel jolige kerstfilms. Is het niet op Netflix of Videoland dan is het op Disney+. Je zet de tv aan, plant de mini ervoor en stiekem betrap je jezelf er op dat je vanuit je ooghoek meekijkt. Geeft niks, iedereen valt op zijn tijd voor die leuke tekenfilm met die gezellige muziek, toch? Disney films zijn altijd een goed idee. De rest van de lijst? Een wirwar aan collecties.

De favoriete kerstfilms van Bartje? Dat zijn er wel a few. Lees je mee? Deze vinden we zelf ook leuk om mee te kijken, samen onder een dekentje met het kleine spul en heerlijke warme choco.

Ice Age: A Mammoth Christmas

Ice Age: A Mammoth Christmas

Ice Age kennen we van de eekhoorn, Sid, tijdens de ijstijd samen met zijn dikke vrienden de Mammoet, Ellie en Crash. Nu is er ook een Christmas special. Ice Age: A Mammoth Christmas waar Sid, Ellie en Crash krijgen problemen met de kerstman… Ze worden niet geliefd en komen op de zwarte kerstlijst. Ze doen er alles aan om hun namen van deze lijst te verhelpen. Deze Ice age kerstfilm duurt niet langer dan dertig minuten en dus een gouden tip voor het naar bed gaan.

Santa Paws 1 en 2

Santa Paws 1 en 2

Deze liefdevolle Disney film, Santa Paws, vol avontuur en plezier gaat over de vriendschap tussen de Kerstman en Santa Paws. Als ze ontdekken dat iedereen vergeten is waar Kerstmis echt om draait gaan ze snel richting New York City om deze slechte gedachten uit de wereld te helpen. Maar als de Kerstman zijn geheugen verliest moeten Santa Paws en alle nieuwe vrienden, de Kerstman gaan redden en aan de wereld laten zien waar het met Kerstmis allemaal om draait. Bij Santa Paws 2 is mevrouw Claus samen met de pups op stap om Kerstmis te redden.

Elf

Elf

Buddy wordt door de Kerstman geadopteerd nadat hij in het weeshuis in de zak met cadeautjes is gekropen. Hij wordt opgevoed tussen de anderen elfjes op de Noordpool. Al snel wordt het duidelijk dat hij geen echte elf is. Hij groeit zoals echte mensen doen. Buddy besluit om naar New York te gaan om zijn echte vader te vinden. Daar kijkt iedereen hem raar aan omdat hij zich anders gedraagt… Elf is een film om een avond te lachen.

"

Deze klassieker kon zeker niet missen uit onze favoriete kerstfilm lijst. Home Alone 1, maar zeker ook de opvolger Home Alone 2. Deze films vindt het kleine spul het einde en wij zeker ook. Voor meer leuke kerstfilms moet je even hier kijken.

"

12 dogs of Christmas

12 dogs of Christmas

kerst komt dichterbij, voor Emma O’Conner is dit niet de leukste tijd. Ze heeft geen moeder meer en haar vader is werkloos waardoor ze naar haar tante Delores wordt gestuurd. Hier wordt ze niet hartelijk ontvangen. Haar tante doet niet aardig. Emma ontdekt dat in deze stad honden ook niet welkom zijn. Burgemeester Nobel Doyle wil namelijk een wet tegen honden invoeren. Cathy Stevens, een dame die honden uit het hele land opvangt en verzorgt, is het daar natuurlijk niet mee eens. Samen met vrienden en honden organiseert Emma een kerstuitvoering. Zo probeert zij de honden én zichzelf te redden. 12 dogs of Christmas wil je kijken.

Annie

Annie

Deze musical film (de originele, duhu) gaat over het kleine en roodharige meisje, Annie. Annie woont in een weeshuis waar ze vaak probeert te ontsnappen. Daar steekt Miss Hanigan een stokje voor. Annie vindt een hond op straat en gaat stiekem voor deze hond zorgen. De hond en Annie worden goede maatjes. Na een tijdje wordt zij de uitverkorene om een tijdje bij de miljardair Oliver Warbucks te komen wonen. Ze kunnen het goed vinden met elkaar en ze blijft langer dan gepland. Hier is Miss Hanigan het niet mee eens en probeert Annie te kidnappen om terug te brengen naar het weeshuis. De film Annie is een musical dus er wordt veel in gezongen wat het een leuke en gezellige film maakt. Meezingen it is.

Belle en het Beest: een betoverd kerstfeest

Belle en het Beest: een betoverd kerstfeest

Belle en het beest is een Disney tekenfilm. Het beest was vroeger een knappe prins, die vervloekt is en veranderd is in een beest. Belle is een onschuldig meisje dat in het dorp verderop van het kasteel woont. Op een gegeven moment ontmoet Belle het Beest en wordt ze gevangen gehouden door hem. Belle en het Beest: een betoverd kerstfeest gaat over Belle die samen met het Beest in het kasteel woont. Het personeel (dat veranderd is in servies en meubilair) willen Belle en het Beest verliefd op elkaar laten worden om de vloek te verbreken. Wat is een beter moment dan dit proberen met Kerst. Niet iedereen is blij met deze plannen om Belle en het Beest verliefd te laten worden. Forte, een voormalig hofmuzikant die ook betoverd is wil zijn nieuwe gedaante graag behouden omdat hij dan onsterfelijk is. Hij stuurt zijn hulpje Fife, een levende piccolo, eropuit om de relatie tussen Belle en het Beest te verstoren. Spannend…

De ster

De ster

De ster is een lieve animatiefilm vol met dieren. Het verhaal volgt Bo, een kleine, maar dappere ezel. Lief! Hij verlangt naar een leven dat uit meer bestaat dan de dagelijkse sleur in de molen in het dorp. Op een gegeven moment vindt hij de moed om te ontsnappen. Het avontuur kan beginnen. Tijdens zijn reis komt hij Ruth tegen, een lief schaap dat haar kudde is verloren, en Dave, een duif met grote ambities. Samen met drie grappige kamelen en enkele excentrieke beesten uit een stal volgen Bo en zijn vrienden een ster en worden ze per ongeluk helden in het bekendste en allereerste kerstverhaal.

The Christmas Chronicles 1 en 2

The Christmas Chronicles 1 en 2

The Christmas Chronicles gaat over broer Teddy en zus Kate die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten. Spannend… Hun plan draait echter anders uit. Het wordt een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur. Bij The Christmas Chronicles 2 duikt er plotseling een schurk op die dreigt de Noordpool te verwoesten. Hierdoor moeten Kate en Jack opnieuw samen met de Kerstman het kerstfeest proberen te redden.

Arthur Christmas

Arthur Christmas

Een schattige animatie film over een jongetje genaamd Arthur. Arthur Christmas. Hij houdt van kerst en alles daaromheen. Jammer genoeg is hij de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest en dat als de zoon van de kerstman. Zijn broer Steve heeft het kerstgebeuren de efficiëntie van een militaristische operatie meegegeven, terwijl de kerstman zelf alleen maar dénkt dat hij de boel runt… Een lieve kerstfilm voor deze koudere dagen.