9 september 2019, door Michel + Renske

He, fijn: de leukste mooiste beste kindermerken uit Scandinavië

9 september 2019, door Michel + Renske

He, fijn: de leukste mooiste beste kindermerken uit Scandinavië

Hmmzz... We zijn dus niet alleen jaloers op het goed geregelde ouderschapsverlof in het mooie noorden van Europa, maar ook de merken die ze (aan de lopende band) lanceren zijn jaloersmakend aantrekkelijk. Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland - kortom, Scandinavië, waar gevoel voor stijl heeft en smaak in het water lijkt te zitten. We willen het. En voor een heel klein beetje kan dat ook. Zie maar: de lijst van mooiste merkjes vanuit Scandinavië.

Mini Rodini

Mini Rodini

Mini Rodini heeft weinig uitleg nodig. We hebben het hier natuurlijk over het welbekende kindermerk dat kleur en lef tot ons bracht. Beesten, aparte figuren, een legging met eenden erop? Niks is te gek bij Mini Rodini. En voor een kind in principe toch ook niet? Gek doen zolang het kan (hoewel het eigenlijk altijd kan). Toch iets te apart voor jou? Kies één item (zeg een sjaal met een lang gerekte tekkel erop) en combineer het met wat rustigere merken zoals Mingo (lees hier over Mingo en de rest van onze favo-merken uit Nederland). Misschien geeft de naam van de nieuwe Mini Rodini AW collectie het nog wel het beste weer: Stay Weird.
Ps. De mooiste wintermutsen en zomerse petten/ hoofddeksels komen sowieso steevast van Mini Rodini.

MarMar Copenhagen

MarMar Copenhagen

We zijn hier al heel lang groot fan van MarMar. Waarom? Omdat de kwaliteit ECHT goed is. Hoe vaak je het ook in de was gooit (dat doen we graag en vaak), alles blijft mooi, zacht en het spul geeft geen krimp. Daarnaast is MarMar gewoon ontzettend goed in mooie basics. Simpele, mooie kleuren maar dan nét wel met dat ene fijne knoopje of een lekker ribbeltje. Like. Rompertjes, onesies, leggings, turtle shirtjes: allemaal even leuk, voor jongens en voor meisjes. En dan is er natuurlijk ook nog die immer bekende leopard print die nooit uit raakt en altijd gezellig staat (bij jongens en meisjes – vraag je ons wat de ultieme leopard is, dan is het deze). Voor alle kersverse ouders: de overslagromper, die is altijd goed en altijd handig. Vooral dus die van MarMar. You can thank us later.

Liewood

Liewood

Liewood doet eigenlijk alles goed. Grote woorden maar ze zijn gemeend: er zijn eigenlijk alleen maar lovende woorden uit te spreken over Liewood. Van speelkleed tot zwembroek en van mobiel tot luiertas. Liewood domineert de babybranche. Zo. Favoriet zijn de o zo mooie mobielen (mobiels?) voor boven een babybedje (kan ook prima als het kind 2 of 3 jaar is hoor, vinden wij, aangezien we Liewood zelf ook iets te laat ontdekten). Daarnaast zijn er heerlijk zachte pyjama’s (met dino’s, maar stijlvolle dino’s!) en natuurlijk de bekende handdoeken en/of poncho’s voor na het badje met mooie oortjes of zelfs die (lollige maar knappe) dino-capuchon.

KONGES SLØJD

KONGES SLØJD

Dit merk is een van de redenen waarom je opnieuw een zwangerschap zou overwegen. Konges Sløjd. Geeft niks dat je niet weet hoe je het uit moet spreken of moet schrijven. Wij hebben ook geen idee. Je googled gewoon ‘romper met citroenen’ (wie kent ‘m niet) en je komt uit bij dit fantastische merk. De citroenen werden inmiddels ingeruild voor tennisrackets, versjes en luchtballonnen. Allemaal leuk en allemaal meteen op de babyuitzetlijst.

Lees meer

Arket

Arket

Oke, ook even een gigant tussen alle kleine merken, maar wel een hele goede (en veelal duurzame) gigant. Arket. Voor sommige van jullie is een en ander wellicht wat basic, maar voor andere is het juist kleurig genoeg bij Arket. En fijne bijkomstigheid: de (giga) winkel is ookin onze hoofdstad te vinden. Het broertje van H&M is daarbij zo groen als mogelijk is en werkt met organic cotton (we like that!). Van zomerse petjes tot fijne basic shirtjes. Hadden we al gezegd dat de prijzen zacht zijn?

Ferm living

Ferm living

Kinderkamer inrichten? Babykamer creëren? Het antwoord op all of the above is Ferm Living. Van rotan mand in peervorm tot tijgerkleed: alles is even mooi en origineel. Overigens kun je van begin tot eind slagen bij Ferm Living, want naast moois voor in de kamer is er ook prachtig behang. Nog maar te zwijgen over het mooie duurzame speelgoed dat ze produceren…

Garbo & Friends

Garbo & Friends

Knap type die dit mooie merk aan zich voor bij kan laten gaan. Garbo (onder andere verkocht bij Archive Store) maakt gebruik van de mooiste en duurzaamste stoffen. Fijne wol, linnen, gecertificeerd katoen en meer. En dan hebben we het nog niet eens over die prachtige prints gehad! Zucht. Wederom duurzame kwaliteit dus dit kan van het ene kind naar het andere kind; een leven lang heb je er plezier van, heus.

CamCam Copenhagen

CamCam Copenhagen

Allereerst een absolute must van CamCam is de baby klamboe, uiteraard niet bedoelt als functionerende klamboe maar als een mooie eye catcher in die baby kamer. Daarnaast mag ook de welbekende peacock mobiel niet missen (al dachten we eerst dat het een zwaan was, oeps). Daarnaast nog 5 hoeraatjes voor de “changing mat” zodat die hop mee kan in welke tas dan ook. Hooked.

Oliver Furnuture

Oliver Furnuture

Het allermooiste meegroei-bed dat er bestaat. Sommige mensen kunnen hier niet snel genoeg mee beginnen, bij een ander gaat het idee van een meegroeibed pas leven als het kind ook daadwerkelijk al flink  gegroeid is. Waar doe je goed aan? Bij de geboorte beginnen met Oliver Furnuture. Echt. Van kleine crib gaat ie helemaal meegroeiend mee tot een jaar of 12. Want hoewel het even een investering is, haal je dat er verspreid over 12 jaar dubbel en dwars uit. En mooi dat het is… Vooral die wood mini+ (vinden wij) die zelfs ook nog de lucht in kan (is dat niet handig).