Nederland, Amsterdam9 maart 2016, door Maartje

Kiprestaurant Yoepz Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 9 maart 2016, door Maartje

Kiprestaurant Yoepz Amsterdam

Say hello to Yoepz Amsterdam! In de Pijp opende in een giga-groot pand (om de hoek van de eerste Brouwerij Troost (nummer twee zit inmiddels op het Westergasterrein) en schuin tegenover net nieuwe The Meets) ’s lands leukste nieuwe voor kip en kreeft. Simpel concept, tiptop uitgevoerd, inclusief slabbetje voor collaterale damage.

Dat gaat zon beetje zo: binnenkomen, wat oe's, aah's, 'wat is het groot eigenlijk' en 'wat zat hier eerst nou ook alweer' (wie het weet mag het zeggen) uitstoten, een plekje zoeken en je laten leiden door de gezellige bediening. Die gaat je ongetwijfeld de kreeftbitterballen voorstellen (kreeft! in een bitterbal!), en het turks brood met kreeftaioli (kreeft! met aioli!) - wijze raad die we zouden opvolgen, als we jou waren.

Om daarna over te gaan op de surf & turf, kan jou het schelen. Een halve kreeft en een halve kip. Nu denk je: ha! Kreeft! Oke, dat is waar maar opvallender vonden we dat, na ál die kip die we het afgelopen jaar geproefd hebben, de kip van Yoepz er met vlag en wimpel bovenuit steekt. Sappig, mals en perfect gekruid. Kudos zeg je dan, nietwaar? Verder op de kaart genoeg om nog (een paar keer) voor terug te komen: een kipgrillburger, een lobsterroll, Gua Bao Jip voor de lunch of een salade met pittige kip. Ja hoor, tot snel Yoepz! Minpunt? In het slechtste geval zou je Yoepz categorie 'vreetschuur' kunnen noemen, maar dat is voor de zure mensen. Want Yoepz is er juist voor jan en alleman en dus daarom laagdrempelig - en dat is perfect en smaakvol uitgevoerd. Ferdinand Bolstraat 188, AmsterdamYoupz

Overigens zit Yoepz ook in Utrecht (daar zaten ze het eerst) en voor meer 'kippig nieuws' uit de Randstad, klik hier.