20 juni 2020, door Maartje

Klein Café Cliché Middelburg – Amsterdamse favoriet tijdelijk ook in Zeeland te vinden

20 juni 2020, door Maartje

Klein Café Cliché Middelburg – Amsterdamse favoriet tijdelijk ook in Zeeland te vinden

Wanneer mensen (je weet wel... mensen... iedereen dus eigenlijk) me last minute vragen waar ze moeten gaan eten in Amsterdam, 9 van de 10 keer op vrijdag- of zaterdagavond (zucht), dan heb ik steevast hetzelfde antwoord: Café Cliché in Amsterdam oost. De belangrijkste redenen? 1) Het is er steengoed én gezellig, altijd. 2) Café Cliché staat een tikkie buiten de gebaande paden en is dus vrijwel altijd vrij van toeristen. 3) Reserveren kan niet, en dus heeft iedereen gelijke kans op een plekje. Dat is een succes, zoveel is zeker. TOPnieuws dus dat er een tweede versie aan zit te komen: Klein Café Cliché. In Middelburg. Zeeland ja. Das niet om de hoek voor ons Amsterdammers, maar wel een must als je in de buurt bent.

Klein Café Cliché Middelburg

Klein Café Cliché Middelburg

Wat te verwachten? Simpel. Het zelfde als bij Café Cliché in Amsterdam maar dan in het klein(er). Niet eens zo gek veel kleiner overigens hoor, maar wel iets. Lees eerst nog maar even over Café Cliché in Amsterdam, dan weet je meteen waarom je ook naar de zaak van een van onze favo chefs en zijn staf in Zeeland móet. Moet? Ja. Moet. Café Cliché

Maar dan Middelburg, waar een tijdelijke vestiging van Café Cliché opent op een hele bijzonder locatie: eigenaars Sidney en Marco zijn geboren en getogen in Middelburg, een goed begin van de liefde. Sidney begon er zijn horeca-carrière ooit in de afwas van restaurant de Vriendschap. Noem het gerust een cliché, maar ze hebben er altijd van gedroomd ooit een restaurant te openen in de hoofdstad van Zeeland.

Eén en één bleek twee ‘met dank aan’ de welbekende crisis: ook bij Café Cliché Amsterdam kan op dit moment maar een derde van de normale omzet worden gedraaid, terwijl er tegelijkertijd wordt gestreefd naar het behoud van de medewerkers. Om die toppers aan de bak te houden, en kennis te laten maken met mooi Zeeland, kwam dit plan. Hulde.

De locatie, Gortstraat 30 in Middelburg, staat bij Middelburgse locals bekend als Le Baron Chassé, of als het pand van Sociëteit de Vergenoeging. Normaal alleen toegankelijk voor leden van de sociëteit, maar nu dus even voor iedereen die Cliché eten wil (willen we).

Klein Café Cliché draait in juli, augustus en september. Oud pand, bijzondere sfeer, plus het eten en de sfeer die je in Amsterdam misschien gewend bent.

kleincliche.nl