21 oktober 2017, door Maartje

Knuffeltekentalenten gezocht door IKEA

21 oktober 2017, door Maartje

Knuffeltekentalenten gezocht door IKEA

Verhaaltje lezen en dan met je knuffel in je (IKEA) bed: in veel gezinnen behoorlijk vaste prik. Gelukkig maar. En wat als dat, zo volgend jaar ergens, nóg leuker/ beter/ te gekker kan? Namelijk met je eigen knuffel naar bed? Kan! De Zweedse budget-interieurgigant IKEA is namelijk een internationale knuffeltekenwedstrijd gestart ter ere van de Let’s Play for Change campagne. Daar zo meer over. Eerst dit: in 2018 liggen de vijf beste ontwerpen van jonge tekenaars wereldwijd in de IKEA schappen. Hoeven we vast niet bij te vertellen hoe onmetelijk veel schappen dat zijn...

De Nederlandse winnaars worden gekozen door tekenexpert Jill Schirnhofer en wie-kent-dr-niet Tooske Ragas,  ambassadeur van War Child. Iedereen mag mee doen. Tenminste, iedereen van 12 jaar en jonger. Hoe? Door t/m 7 november je tekening in te leveren bij een IKEA winkel in de buurt.

Barts-Boekje-IKEA knuffels

Let’s Play for Change zeiden we dus. Die wereldwijde campagne promoot spelen en creativiteit, zoals het maken van een tekening, aangezien dit essentieel is voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. In het Verdrag voor de Rechten van het Kind staat zelfs dat ieder kind het recht heeft om te spelen. Helaas kunnen veel kinderen niet van dit recht gebruikmaken. Als onderdeel van de Let’s Play for Change campagne doneert IKEA Foundation daarom de komende drie jaar 45 miljoen euro aan zes samenwerkingspartners die zich inzetten voor de basisbehoeften van kwetsbare kinderen. Het geld gaat naar projecten van War Child, Save the Children, UNICEF Netherlands, Handicap International, Special Olympics en Room to Read. Projecten die zich toeleggen op dit recht op spelen.

Ook lokaal draagt IKEA Nederland zijn steentje bij: TeamUp, een initiatief van UNICEF Netherlands, Save the Children en War Child om kinderen die naar Nederland gevlucht zijn de kans te geven om weer kind te zijn door middel van recreatieve activiteiten als sport, spel en dans, ontvangt eveneens een donatie.

We hartje IKEA.

Meer info over de wedstrijd lees je hier