Spanje, Ibiza9 april 2020, door Maartje

La Paloma, Ibiza

Spanje, Ibiza, 9 april 2020, door Maartje

La Paloma, Ibiza

Je reinste Ibiza-klassieker en wie La Paloma niet tipt als favoriet restaurant op Ibiza wordt vast en zeker met de nek aangekeken. Ik zou dus geen spreekwoordelijke knip voor mijn neus waard zijn als ik hem hier niet zou tippen. Bij dezen. Want ja, het familierestaurant ís een heerlijk adres in het midden van het eiland dat in de loop der jaren zijn sporen gewoon keihard verdiend heeft. De deels open, deels overdekte zaak is steevast megadruk voor het diner (reserveren is een must) en als het weer tegenzit, worden je kansen nog kleiner.

Je reinste Ibiza-klassieker en wie La Paloma niet tipt als favoriet restaurant op Ibiza wordt vast en zeker met de nek aangekeken. Ik zou dus geen spreekwoordelijke knip voor mijn neus waard zijn als ik hem hier niet zou tippen. Bij dezen. Want ja, het familierestaurant ís een heerlijk adres in het midden van het eiland dat in de loop der jaren zijn sporen gewoon keihard verdiend heeft.

La Paloma Ibiza

La Paloma Ibiza

De deels open, deels overdekte zaak is steevast megadruk voor het diner (reserveren is een must) en als het weer tegenzit, worden je kansen nog kleiner. Maar tijdens de lunch is het rustiger en kun je prima op de bonnefooi gaan (hoewel niet in het weekend). La Paloma is romantisch, zoveel is zeker. Pastelkleuren op de houten stoelen en muren, een snoer lampjes in de bomen. Gezellige hoeken binnen en buiten zorgen dat je, zelfs al is het nog zo druk, altijd leuk zit en het uitzicht op de citroenbomen en het platteland van Ibiza is vanaf iedere stoel even leuk. Al krijgt het restaurant niet alleen lof vanwege de knusse setting: het eten is minstens zo goed. Het menu is beknopt en vers is het codewoord. Op is op. Groenten en kruiden komen uit de eigen tuin en worden verwerkt in de gerechten, de salades en de cocktails. De keuken is semi-Italiaans: er staan standaard pasta’s en pizza’s op het menu. De mensen komen graag vegan eten bij La Paloma, maar er is ook vlees: de steak Solomillo was verrukkelijk.