Nederland, Haarlem27 oktober 2020, door Jorien Thijs

Nieuw in Haarlem: La Station Service waar je de fijnste Franse delicatessen komt tanken

Nederland, Haarlem, 27 oktober 2020, door Jorien Thijs

Nieuw in Haarlem: La Station Service waar je de fijnste Franse delicatessen komt tanken

Al weken gluurden we op Instagram mee met de verbouwing van dit waanzinnige pandje in een leuke hoek van Haarlem. En nu stapten we afgelopen weekend richting de Spaarnwouderstraat om live rond te neuzen bij La Station Service. Een Franse delicatessenwinkel waar alles très très heerlijk oogt én smaakt.

La Station Service

La Station Service

Het was er nog niet en nu weten we eigenlijk pas wat we al die tijd hebben gemist: een delicatessenwinkel met Franse wijnen, kazen, snoepjes. In een heerlijk hoekje van Haarlem, ook nog. De Franse Sonja en Antoine kochten een prachtig pand en toverden het om tot een zaakje waar je speciaal voor omfietst. Of omloopt, want het is praktisch het Spaarne over bij het Teylers Museum en je bent er. Niet te missen, want de winkel is van buiten al een parel dankzij de grote opgeknapte etalage vol lekkers en de oude letters boven de gevel.

Misschien ligt het aan ons, maar zodra we de drempel over zijn worden we richting het koelgedeelte achterin getrokken. Daar lonkt een fijne selectie Franse wijnen. Die dan weer bijzonder goed gecombineerd kunnen worden met de gedroogde worst bij de ingang en de kazen uit de etalage. Verder vind je bij La Station Service koffie, koekjes, paté, toast en meer van zulks. Niet goedkoop, mais non maar wel allemaal afkomstig van Franse producenten en zo verpakt dat je het alleen al om de looks mee wilt nemen. Het adres dus om een lief cadeau te scoren en gelijk je locals te supporten. À bientôt!