Nederland, Haarlem23 oktober 2019, door Jorien Thijs

Coffee Habits, Haarlem

Nederland, Haarlem, 23 oktober 2019, door Jorien Thijs

Coffee Habits, Haarlem

Coffee Habits is krap twee weken open en we bestempelen het maar gelijk als een nieuwe lievelings in Haarlem. Net buiten de standaard route, knap opgeknapt en klein maar o zo fijn. Welkom in de stad, Coffee Habits.

Coffee Habits

Coffee Habits

Mick en Kevin kenden we al van hun eerste koffiebar: Barmhartig aan de Veemkade. Schuin tegenover het geliefde Lloyd Hotel en leukie Bombarie. Bij Barmhartig deden de mannen al goede zaken achter de koffiemachine. Een heerlijk adres om te flexwerken en koffie te drinken, zo nu en dan turend over de IJhaven. Maar Mick en Kevin wilden meer en toen er een kans in Haarlem voorbijkwam, hebben ze er welgeteld 1 minuut over nagedacht. Het knusse pandje vroeg er gewoon om op door het duo omgetoverd te worden tot het adresje voor specialty coffee. Vlakbij de Grote Markt, maar net buiten het bekende rondje en gelegen op een hoek. En we weten allemaal dat hoekcafés de allerleukste zijn.

Coffee Habits dankt haar naam aan het feit dat een beetje caffeine addict een vast recept heeft, een eigen vaste koffie gewoonte. Hier evolueerde dat van koffie zwart, naar cappuccino, naar latte macchiato met havermelk en een dubbel shot. En dat laatste kunnen ze hier hoor. Verder in de categorie treat yourself: neem zo’n kaneelbroodje. Krijg je geen spijt van.

Coffee Habits