Nederland, Drenthe21 juli 2018, door Maartje

LandClub Ruinen Drenthe

Nederland, Drenthe, 21 juli 2018, door Maartje

LandClub Ruinen Drenthe

In een tent slapen was iets wat we ooit alleen op festivals deden. Totdat er een kleintje kwam en toen vonden we een goedlopend wiel opnieuw uit; kamperen. Voorheen moest je goed voorbereid, over-bezakt en strategisch op een kampeertrip gaan. Tegenwoordig kun je naar meerdere plekken prima op weg met alleen je tandenborstel, schoon ondergoed en je zwempak. Sort of. LandClub Ruinen in Drenthe is zo’n plek. Een hele fijne camping met kampeerplekken - duh! - en alle gemak van speeltuintjes, een restaurant en een zwembad. En - voor de niet-kampeer-pro’s onder ons - heeft LandClub Ruinen mooie cottages, safaritenten, lodges en een heuse boomhut. Helemaal gereed om met slechts een klein tasje neer te ploffen en even helemaal te ontladen in de buitenlucht.

LandClub Ruinen

LandClub Ruinen

Vooral voor degenen die in de stad wonen is een nachtje, weekendje of weekje “de natuur in” een weldaad. De (tent)deur uitgaan en meteen de velden in kunnen wandelen is niet voor iedereen weggelegd. Op de altijd gezellige camping kan dat. LandClub Ruinen ligt in Drenthe midden tussen de velden, op fietsafstand van een knus dorpje met restaurantjes en heeft eigenlijk genoeg vermaak op het eigen terrein om niet “naar buiten” te hoeven.

Koeien kijken, pony’s aaien, zwemmen, wandelen, ongegeneerd voor je uit staren en – voor als er kids mee zijn of je zelf wat energie te verspillen hebt – oneindig veel in de speeltuinen ravotten. Niks moet, alles mag. En mocht je toch wat verder er op uit willen trekken dan zijn er vele natuurgebieden in de omgeving te vinden. Dus die wandelschoenen of rubberlaarzen mogen wel mee in de tas.

Verblijf je graag in je eigen tent, vouwwagen of camper, dan is er natuurlijk een fijn plekje te vinden. Maar houd je van wat meer comfort – lees: een echt bed en een eigen badkamer – en/of heb je behoefte aan wat minder gesjouw, dan heeft LandClub Ruinen ook volop keus. Wij zijn – je voelt ‘m al aankomen – van de laatste soort. Want sjouwen slaan we waar mogelijk liever over en er is geen bergruimte voor kampeergerei in ons stadse stulpje. Dus we verbleven in één van de luxe lodges. Die óók in de wintermaanden beschikbaar zijn.

Deze geïsoleerde tenten hebben toch het tentgevoel maar wel aparte slaapkamers, een kachel en een fijn keukentje. Knus is het juiste woord. Maar in het voorbij lopen vonden we de safaritenten, cottages – die wat weg hebben van Zweedse huisjes – en de Drentse kappen er net zo knus uit zien.

Ohh wat vonden we het fijn om een paar dagen de stad te ontvluchten. Mogen we in de winter weer komen, LandClub Ruinen?