14 april 2020, door Imara Milatz

6 (hele goede!) landelijke initiatieven om thuis uit eten te gaan/ de horeca een handje te helpen

14 april 2020, door Imara Milatz

6 (hele goede!) landelijke initiatieven om thuis uit eten te gaan/ de horeca een handje te helpen

Verjaardagen gaan door (hallo Facetime), kleine overwinningen mogen worden gevierd en van een positieve noot is nog nooit iemand slechter geworden. Genoeg redenen waarom binnenshuis 'uiteten', of een kleine huisfuif met het eigen gezin gewoon een heel goed idee is. Waar nood is, komt creatie. De support komt van alle kanten, ook aan horeca Nederland. Jij een lekkere avond thuis, zij hun keuken draaiende. Win-win. Nog beter: koppen worden bij elkaar gestoken en zelfs friends with the enemies krijgt een hele andere betekenis want ook concurrentie werkt samen. Zo zie je maar, waar een deurtje dicht gaat, gaat een (take-a-way) raampje open.

Super Market

Super Market

Super, punt, Market. Bam! Slim verzonnen, slim gedaan. Je kan hier én maaltijden van restaurants afhalen maar ook van bijvoorbeeld de leveranciers die normaal aan festivals leveren. Allemaal om de horeca een beetje te ondersteunen. Van borrelplankjes, verse pasta tot dim-sum pakketjes. They have it all! Beter nog, het is een soort marktplaats waar horeca, leveranciers en producenten hun hele handel direct kunnen verkopen aan ons, de consument. Lekker online shoppen en de lokale ondernemer steunen. Een ehh, samenbundeling van superkrachten zullen we maar stellen.

Super Market 

Nu nog even alleen in Amsterdam, maar wie weet of daar nog ruimte is voor uitbreiding. Dus we zeggen maar weer, hou hem in de gaten!

Help de horeca

Help de horeca

Via het kakelverse platform www.helpdehoreca.nl kun je een waardebon aangeschaffen. Normaal gesproken happy in de Hollandse Horeca? Koop zo’n bon. De waardebonnen helpen de ondernemers aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn of alleen voor afhaal en thuisbezorging operationeel zijn (dat is lang niet voldoende natuurlijk, dat snapt iedereen). Je kunt de bonnen verzilveren zodra de cafés en restaurants hun deuren weer openen. Easy. Zo kan iedereen hun favoriete café of restaurant door deze lastige tijd heen helpen.

En ja, natuurlijk dragen alle partners ook hun steentje bij. Wie? Dat lees je via www.helpdehoreca.nl.

Samen uit, samen thuis

Samen uit, samen thuis

Samen uit, Samen thuis. Andere tijden vragen om andere oplossingen, daarom wordt er een streep gehaald door ‘Samen uit’ en hebben we het enkel over samen thuis. Of dat erg is? We hebben er maar mee te dealen. En als we dat accepteren is het lang zo moeilijk niet. Al helemaal als we er met zijn allen het beste uithalen wat er in zit. Dat kan al met het branchebrede initiatief van ‘Samen uit, samen thuis: waar ze aan heel Nederland vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van álle horeca gelegenheden in ons land. Ook dan helpen we elkaar weer een beetje. Met dit partner-initiatief van Ben & Jerry’s, Burger King, Coca-Cola Nederland, Deliveroo en nog een handjevol bedrijven, steun je een restaurant (waarom niet meteen je lievelings) en geniet je van een diner binnenshuis. O en voordat we het vergeten: contactloos is de nieuwe norm voor afhalen, drive-through en bezorgen. Gewoon dat je het weet!

The Fork

The Fork

Stel je eens voor… Zo’n dag wanneer je (volledig begrijpelijk) geen zin hebt om in de keuken te gaan staan om weer een ander gerecht op tafel te toveren. Prima voor iedereen die in een grote stad woont, maar waar kun je terecht in de dorpen en de kleinere steden? De afgelopen dagen is The Fork druk bezig geweest met een soort mega schoonmaak zijn alle restaurants eruit gefilterd die nog draaiende zijn. Of het nou om take away of bezorging gaat; je kunt er terecht. En dat wordt je nu wel heel gemakkelijk gemaakt: Binnen de The Fork app, download hem meteen effetjes, zie je direct welke restaurants in je omgeving aan huis leveren. Zie je iets waar je zin in hebt voor breakfast, de lunch of zin in een uitgebreid diner? Dan bel je direct vanuit de app naar het restaurant. En dat is gewoon heerlijk makkelijk.

The Fork

Hood Hero

Hood Hero

Dit initiatief lijkt verdacht weinig met eten te maken te hebben, maar niets is wat het lijkt: acht organisaties hebben all together het platform Hood Hero werkelijk gemaakt. Een super bijzonder platform als je het ons vraagt. Hood Hero ondersteunt namelijk de zorg  bij het vinden van extra zorg-vrijwilligers en professionals. Of je nou medische kennis hebt of niet, ook jij kunt je aanmelden. Hoe hard dat nodig is, kun je misschien wel raden. Alle hulp kan op dit moment gebruikt worden, al is het maar om de medici een beetje te ontlasten. Een zoektocht waar we met zijn alle een steentje aan bij kunnen dragen. En meld je je niet zelf aan, dan kun je deze vrijwilligers wel mega hard bedanken voor hun bijzondere inzet een deel van de donaties gaat naar horeca branche. Gotcha, hier komt het stukje horeca, dus eten, om te hoek kijken. Aanmelden, doneren of een kijkje nemen op de website, het kan allemaal hier:

Hood Hero

Dineren=doneren

Dineren=doneren

Dat horecaland het moeilijk heeft is overduidelijk. En dat we dat super K* vinden ook. Het zal maar zo ver komen dat je lievelingsrestaurant voor goed zijn deuren moet sluiten. Niet eerlijk toch? Wat nou als we daar een stokje voor kunnen steken? Dat zou toch wel echt super fantastisch zijn! Dat vonden meer mensen, en dus werd Dineren=doneren in het leven geroepen. Dat wat je normaal gesproken uitgeeft aan uit eten gaan, doneer je nu gewoon via dit platform. Je koopt een virtueel gerecht en helpt zo de zaken open de houden. U snapt: dineren wordt tijdelijk doneren. Scheelt een lekker, en de wereld.

Dineren=doneren