Nederland, Amsterdam30 januari 2018, door Maartje

Nieuw: Las Vegan Jordaan

Nederland, Amsterdam, 30 januari 2018, door Maartje

Nieuw: Las Vegan Jordaan

Naast de Mexicaanse en Poké bowls zaakjes die all over town oppoppen, is vegan fast food ook niet meer weg te denken uit het stadse eetaanbod. Naast favorietjes Vleesch noch Visch en Donnies en mindere favoriet – sorry we vinden veel van de gerechten toch echt wat te vettig – Vegan Junk Food Bar, is er een nieuwtje in deze categorie: Las Vegan in de Amsterdamse Jordaan. ’s Werelds eerste delivery only vegan restaurant. Eentje om in je favorieten op te slaan.

Ook fijn en kakelvers in Amsterdam: 3 x Vegan Donner!

Barts-Boekje- las vegan 2

Speciaal voor de veganisten – of mensen die minder vlees willen eten - die vlees zo missen, zijn er tal van vleesvervangers gemaakt waarbij het nét lijkt alsof je vlees eet. Ook het menu van Las Vegan – bonuspunten voor de naam! – is hierop gebaseerd. Broodjes hotdog, meatballs, burgers en kip. Maar dan plant based met seitan als basisingrediënt. Boordevol eiwitten en een stuk milieuvriendelijker dan soya en – duh - vlees.

Barts-Boekje- las vegan 3

Het fijne aan Las Vegan is dat de keuze er ruimer is dan alleen pita of patat. Van een Haute Dog tot een Let’s Taco. En bijgerechten als kimchi en guacamole om je order af te maken. De porties zijn voldoende voor de grote trek. Voor de lunch – of hangover – trek is een broodje precies goed. Al zullen de echte grote eters niet voldoende hebben aan één broodje als avondeten. Maar daar is de prijs van zo’n €8 per broodje dan ook naar.

Las Vegan Jordaan is op vrijdag, zaterdag en zondag te bestellen op Deliveroo en Uber Eats. En binnenkort tevens op Foodora en Thuisbezorgd. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je bestelling aan te klikken en vooral niet meer van de bank af of – als je het heel bont hebt gemaakt – je bed uit te komen de rest van de dag.

x Nina