Nederland, Den Haag10 januari 2024, door Merche Ariza Gallego

When in Scheveningen: bistro Lemongrass bij de oude haven

Nederland, Den Haag, 10 januari 2024, door Merche Ariza Gallego

When in Scheveningen: bistro Lemongrass bij de oude haven

Denk je aan de zee, dan denk je aan Scheveningen. Voor wie weer eens wat anders wilt proberen dan de strandtenten van Scheveningen, hebben wij een leuke tip. Op precies één romantische (strand)wandeling van de pier van Scheveningen, in de pittoreske tweede binnenhaven, ligt de Franse bistro Lemongrass. Hier kun je genieten van heerlijke verse vis die nog net niet je bord op springt uit de Noordzee. In de zomer zit je met je toet in de zon op het terras, en in het najaar kun je opwarmen in het gezellige restaurant. De waanzinnige bar is het middelpunt van het restaurant, en we kunnen je garanderen dat er tussen al die wijnen jouw nieuwe favoriet zit. Bon, zin in een weekendje uitwaaien in Scheveningen? Dan wil je hier een tafeltje reserveren voor de lunch of het diner.

Eten in Scheveningen

Eten in Scheveningen

Als je in Scheveningen bent wil je hoogstwaarschijnlijk wel een bordje met verse vis voor je neus krijgen, bijvoorbeeld de vangst van de dag. Doe er dan ook nog maar een plateau oesters bij! De presentatie kan niet beter, en de oesters worden geserveerd met rode en groene tabasco en een heerlijke vinaigrette. Niet te missen is de tonijntataki, een echte aanrader als je van rauwe vis houdt.

Voor de vleesliefhebbers zijn er veel opties. Het restaurant heeft een Franse keuken – hun uiensoep komt gevaarlijk dicht in de buurt van die van La Coupole in Parijs – en daarom vind je op het menu klassiekers zoals steak tartaar. Wel goed om te weten: het aantal vegetarische opties is heel beperkt.

Bistro Lemongrass