Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
17 February 2019
  • 10-08-2018
  • Belgie, Little Escapes, Slapen

Little Escapes: Les Cabanes de Rensiwez België

Little Escapes: Les Cabanes de Rensiwez België

Leest als een sprookje, en zo oogt Les Cabanes de Rensiwez ook. Vlak bij het dorp Houffalize aan de rivier de Ourthe in de Ardennen staat een verzameling comfortabele – want van alle gemakken voorzien – boomhutten, huisjes, lodge-tenten en hutten op palen.

Dat begon met de droom van eigenaar Olivier Bergh- mans die een cabana-prototype schetste en een tim- mermansvriend vroeg om die droom werkelijkheid te maken. In augustus 2012 werd die eerste hut verplaatst naar een in ongebruik geraakte camping en de rest is geschiedenis: het werd een van de meest romantische adressen van de Ardennen. Zes hectare beslaat het eco-oord en er zijn twintig verblijven

Les Cabanes de Rensiwez

Ogenschijnlijk eenvoudig: eenmaal ingecheckt valt er niks te klagen. Er is stromend water, elektriciteit, een houtkachel en bijverwarming als dat niet voldoende mocht zijn. En dan heeft elke hut ook nog zijn eigen bijzonderheid: van een rivier die onder de palen door stroomt, een bed in een vogelnest, een sauna of een Noors bad.

Allesecologisch gebouwd: kost wat meer tijd en energie maar de duurzaamheid geeft cachet. Bestel een van de mandjes: een ontbijtmand, theemand, streek- of bor- relmand, en je hoeft je nest niet meer uit.