Frankrijk3 juni 2022, door Iben Dekker

Zucht voor Zuid-Frankrijk. En slaap bij Les Maisons De L’heure Vide

Frankrijk, 3 juni 2022, door Iben Dekker

Zucht voor Zuid-Frankrijk. En slaap bij Les Maisons De L’heure Vide

Een parel middenin de natuur van Cevennen in Zuid-Frankrijk: wees welkom bij Les Maisons De L'heure Vide (ja, wij spreken 'm ook elke keer hardop uit, die o zo mooie naam). Les Maisons De L'heure Vide (nog een keertje hardop, kost niks) is een project van een Nederlands stel, Sofie en Michel...  Dat zegt je iets? Kan kloppen! De twee stonden aan de voet van d'une ile, het eiland, nog altijd een van onze favoriete plekken in heel Frankrijk (dat wil wat zeggen). D'une ile werd een succes (understatement) en Sofie en Michel vonden dat ze de klus prima geklaard hadden. Ze verkochten de boel, gingen in conclaaf, trokken hun favoriete land door en vonden deze plek. Les Maisons De L'heure Vide. Of vond de plek hen? Want als we het stel mogen geloven, was het liefde op het eerste gezicht.

'Dit is het'. Dat is, in een notendop, het verhaal van deze collectie aan huizen. Collectie? Oui! Meervoud. 'Een verzameling ongewone plaatsen waar een doorgang naar het natuurlijke universum te vinden is', aldus Sofie en Michel. Het eerste huis in deze serie is Mas Les Vignes en there's more to come. En wij kwispelen van ongeduld.

Een project wat we in de gaten blijven houden. Op Instagram kun je al meer van het eerste huis Mas Les Vignes en van de verbouwingen zien.

 

foto credits Michel Mulder

 

Mas Les Vignes

Mas Les Vignes

Gelegen in een vallei van het Nationaal Park Cevennen aan de voet van de Mont Lozère ligt het eerste huis: Mas Les Vignes. Mas Les Vignes is een authentieke Cevenolse (zo noemen ze dat als je in Cevennen woont) boerderij uit 1757. De boerderij omvat 2 huizen, verbonden door een binnenplaats met uitzicht op de tuin met aangelegde terrassen aan de ene kant en aan de andere kant uitzicht op de stenen ommuurde terrassen die leiden naar de gebouwde bron met een natuurlijk zwembad. Er is geen buurman, geen vis-à-vis. Absolute rust. Omringd door valleien met prachtige beken en watervallen, een wandeling het bos in is dus zeker een aanrader.

Les Maisons De L'heurde Vide

Les Maisons De L'heurde Vide

Het doel van Sofie en Michel: een ​​’brug’ creëren tussen twee manieren van leven die telkens opnieuw ontdekt kunnen worden. Dichtbij toeristische trekpleisters en tegelijkertijd geïsoleerd genoeg om je in te kunnen beelden dat je alleen in de natuur bent. De huizen zijn dan ook bedoeld om goed te kunnen rusten, werken, afspreken met vrienden en familie en tijdens lange wandelingen geïnspireerd te raken door de landelijke omgeving.

 

Reserveren kun je hier doen.