26 september 2018, door Maartje

Leuk: een WSET-cursus (ofwel een wijncursus van de grootste aanbieder ter wereld)

26 september 2018, door Maartje

Leuk: een WSET-cursus (ofwel een wijncursus van de grootste aanbieder ter wereld)

Inmiddels zijn we er eens goed ingedoken... Want de grootste aanbieder ter wereld, dat betekent uiteraard dat er nogal wat kennis in huis is. Over wijn en andere dranken. Kijk. Daar mogen we natuurlijk graag wat meer van weten. De Wine & Spirit Education Trust biedt van alles aan, van beginners- tot expertcursussen in wijn, spirits - je kunt zelfs een sake cursus volgen.

Wine & Spirit Education Trust

Wine & Spirit Education Trust

De cursussen zijn samengesteld door een aantal wereldwijd erkende programmaleveranciers. Voor enthousiastelingen en professionals en iedereen die daar een beetje tussen zweeft. Allemaal hartstikke internationaal en bezegeld met alom geaccepteerde diploma’s. Mocht dat je afschrikken, dat internationale aspect (de oorstrelende teksten die sommeliers afsteken, toch het door ons meest geliefde menselijke ras, vinden we soms in het Nederlands al af en toe onnavolgbaar, laat staan in het Engels. Of Italiaans. Of Chinees); geen paniek! Een aantal van de cursussen worden gewoon in het Nederlands aangeboden. Winning!

Er zijn heel wat verschillende cursusdata beschikbaar, en je kunt een cursuslocatie dichtbij huis kiezen via deze website.

De oorstrelende teksten die sommeliers afsteken, toch het door ons meest geliefde menselijke ras, vinden we soms in het Nederlands al af en toe onnavolgbaar, laat staan in het Engels. Of Italiaans. Of Chinees

Gekozen? Verwacht dan lessen over hoe je wijn professioneel proeft (echt professioneel, niet gewoon een beetje wild schudden met je glas). Je leert hoe de wijn geproduceerd wordt, welke druiven nu eigenlijk waar vandaan komen (welke belangrijke druivenvariëteiten zijn er en welke wijngebieden), je wordt een flink staaltje wijnetiketteringsterminologie bijgebracht en hoe een en ander opgeslagen moet worden. En, en dat is leuk, hoe je je favoriete wijn aan je (favoriete) eten koppelt. Of andersom natuurlijk. O, en ook in welk seizoen je het best wat kan drinken, en eten, en eten en drinken. In combinatie dus. 

Alles even goed overlezen voor je gaat reserveren? Check dan de site WSET

Bovenste beeld via Grapedistrict