Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 March 2019
  • 11-07-2018
  • Antwerpen, Eten & drinken, Little Escapes

Little Escapes: Cuisinette Domestic Antwerpen

Little Escapes: Cuisinette Domestic Antwerpen

Ja, er is de weergaloos fotogenieke roze hoek in het prachtige patisseriepand (en theehuis) dat verstopt en toch hartje Antwerpen staat. Maar er is meer: Cuisinette Domestic is het zusje van de bakkerij en kruidenierszaak van sterrenchef Julien Burlat en zijn echtgenote Sophie Verbeke van de Dôme. Hun eerste zaak zit in de wijk Zurenborg, een buurt waar het tegenwoordig sowieso goed vertoeven is voor wie de beste restaurants van Antwerpen zoekt.

Cuisinette Domestic

De beste van die beste restaurants – en een bakkerij in dit geval – zijn van die horecalui die tot de categorie early adopters horen, zoals Julien en Sophie. En toch, om ook de rest van de stad (en natuurlijk toeristische daggasten zoals wij) mee te laten smullen van hun baksels, openden de twee een op alle fronten om te smullen locatie in ‘het stad’. Wederom een bakkerswinkel met een focus op afhaal én een cuisinette achter in de zaak voor ontbijt, uitgebreide of snelle lunch (er is ook een verwarmde binnenplaats, de ‘koer’ zoals die op z’n Belgisch heet) en een tearoom op de eerste verdieping. Daar is die roze weelde. Op zondag is de brunch een aanrader (vleesliefhebbers: proef vooral de pastrami) en de zaak is in zijn geheel iedere dag van de week absoluut de (nieuwe) place to be in Antwerpen en ver daarbuiten voor de beste pastries.