Engeland, Londen29 augustus 2018, door Maartje

Little Escapes aan de andere kant van de sloot: Henrietta Hotel Londen

Engeland, Londen, 29 augustus 2018, door Maartje

Little Escapes aan de andere kant van de sloot: Henrietta Hotel Londen

Ha! Nu smokkel ik hier toch mooi maar meteen mijn liefde voor hotels Grand Pigalle en Grands Boulevards in Parijs mee. In een stuk over een hotel in Londen. Kan gewoon. De eigenaren van deze twee parels openden namelijk hun eerste hotel in de Engelse hoofdstad: Henrietta Hotel Londen.

Hotel Henrietta

Hotel Henrietta

Dat Henrietta Londen meteen na de opening al de favorietenrol op zich mag nemen, is niet verrassend: de mannen achter her plaatje van ene hotel zijn ook de mannen die achter de Experimental Cocktail Club zitten, ooi begonnen in Parijs maar inmiddels zijn er overal locaties, inclusief op Ibiza.

Van de groep waren er ook al een aantal Londense bars. En nu het Henrietta Hotel, een droomhotel verdeeld over twee Victoriaanse klassiek Engelse Town Houses op loopafstand van Covent Garden.

Verwacht dezelfde cocktail-every-hour-stijl als in Parijs, maar dan met een vleug neoclassicisme. In de keuken staat chef Ollie Dabbous, een kok die in verschillende Engelse sterrenkeukens kookte. Hier serveert hij Britse klassiekers met een Franse slag. Niet verrassend (remember de Experimental Cocktail Club): de bar is niet te missen. Drankjes zijn theatraal en quirky.

 

beeld door Sophia van den Hoek voor Little Escapes net over de grens