21 november 2017, door Maartje

Bart Bouwt: LOCHT geurproducten

21 november 2017, door Maartje

Bart Bouwt: LOCHT geurproducten

LOCHT? Ja. LOCHT. Dat staat namelijk voor lekker, duurzaam, natuurlijk, duurzaam en handgemaakt. En dat allemaal verzameld in de drie geurige producten van het merk LOCHT dus: kaarsen, diffusers en roomsprays.

LOCHT gaat voor minder is meer: er worden in de geurproducten zo min mogelijk verschillende ingrediënten gebruikt. Alles bijna natuurzuiver, voor zover mogelijk dus. De was bijvoorbeeld is gecertificeerd biologisch en gemaakt van soja. Dat kan kennelijk. Bovendien geven sojakaarsen geven meer geur af - beter.

locht2

De oliën van LOCHT zijn over het algemeen etherisch, wat wil zeggen dat ze gewonnen zijn uit natuurlijke materialen. Over het algemeen: sommige geuren zijn nu eenmaal niet te winnen uit plantaardig materiaal. In dat geval kiest LOCHT voor parfumolie. Juist, weten we dat ook weer. Bio, maar een heel klein beetje niet-natuurlijk, en daar zijn ze volledig eerlijk over, wat we dan weer helemaal kunnen waarderen.

De lonten van de kaarsen zijn van katoen en zo zijn we het rijtje ingredienten wel af. Er valt te kiezen uit 27 geuren. Van amandel tot basilicum, van chai tot groene thee en natuurlijk is er een lavendel-variant. Heerlijk. Het oog wil ook wat en ook dat zit snor bij LOCHT. Alles knap (de kleur van het glas doet denken aan oude apothekerspotten). Het Groningse LOCHT is online te koop, of offline in winkels zoals Wildernis in Amsterdam, WAUW in Den Haag of Loopvis in Arnhem.

Liefs, Bloeme