België8 oktober 2019, door Maartje

Logeren in Vlaanderen: reserveer bij OYO in Kortrijk

België, 8 oktober 2019, door Maartje

Logeren in Vlaanderen: reserveer bij OYO in Kortrijk

Oyo? Yup. En Oyo betekent eigenlijk helemaal niks, al is het een zogenoemde urban legend dat het ‘wauw’ zou betekenen in het Japans. Ach, het bekt lekker en eigenlijk is de wauw-eske titel ook precies goed voor de knappe B&B in het Vlaamse Kortrijk, met zijn ligging tussen Gent en Lille en op een halfuur van de Belgische kust sowieso de moeite van het bezoeken waard.

OYO Kortrijk

OYO Kortrijk

Eigenaar en ontwerper Olivier, Oli voor intimi, en zijn vrouw Lan zochten een thuis, vonden een pand dat eigenlijk veel te groot was en creëerden in de extra ruimte vervolgens eigenhandig een B&B. Een B&B met hotelcomfort welteverstaan. Luxe, comfort en een vriendelijk ontvangst.

Er zijn drie kamers, alle drie even uniek, aantrekkelijk en relaxed: minimalistisch, Pinterestwaardig en toch ook gezellig. Je kunt kiezen tussen de Ooy room, de Oyo room en de Yoo room en de prijzen zijn met een prijs vanaf € 85 per kamer per nacht meer dan schappelijk.

Oyo huist in een woonhuis, ik zei het al, en staat zodoende – het kan geen verrassing zijn – in een woonwijk, maar de wandeling naar het centrum van Kortrijk valt mee: 900 meter, en fietsen zijn aanwezig. Het station is 500 meter ver weg en parkeren kan pal voor de deur.