Nederland, Amsterdam22 december 2016, door Maartje

Lola Lik Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 22 december 2016, door Maartje

Lola Lik Amsterdam

20 januari 2017 is het zover, dan kun je lekker gaan lunchen in – hou je vast – de Bijlmerbajes. Jawel, in de voormalige Bijlmerbajes opent in januari Lola Lik, een initiatief in opdracht van Gemeente Amsterdam en in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, uitgevoerd door LOLA, stichting Leegstand Oplossers Amsterdam. Lik is niet alleen plat Amsterdams voor gevangenis, maar voor stichting Lola ook een uitnodiging om een nieuwe invulling te geven aan de Bijlmerbajes, namelijk met een lik verf. Lola Lik Amsterdam wordt een grote broedplaats (ontzettend veel ruimte: 9000 m2) met plek voor vele ondernemers en initiatieven.

Lola kun je kennen van Lola Luid, een creatieve broedplaats in Amsterdam Nieuw-West, Lola Lik zal ongetwijfeld niet onder gaan doen voor Lola Luid, met zoveel plek voor ondernemers. Extra mooi is dat in de hoge torens van de Bijlmerbajes een asielzoekerscentrum is gevestigd (plek voor 1000 man), én dat Lola Lik wordt gerealiseerd in samenwerking met vluchtelingen. Lola Lik biedt ruimte voor bijzondere horeca, ateliers, muziekstudio’s, kantoren en genoeg ruimte voor evenementen. Rond het binnenplein zullen zich creatieve professionals vestigen, sociale ondernemingen, start-ups, muzikanten en andere creatievelingen. En er is meer. Wat dacht je van een pop-up bioscoop? En in samenwerking met kleermakers uit het asielzoekerscentrum lanceert Refugee Company een eigen overhemdmerk, wat geproduceerd wordt in het naaiatelier en de zeefdrukkerij van Lola Lik.

En dan nog wat horeca betreft, want je wil natuurlijk kunnen zeggen dat je hebt geluncht in de voormalige Bijlmerbajes... In samenwerking met Movement on the Ground komt er een lunchrestaurant, gerund door horecatalenten uit het asielzoekerscentrum en gevestigd in de voormalige wasserette van de bajes. En in de voormalige keuken opent ondernemer Jay uit Syrië Start-Up Kitchen, waarmee hij ondernemers uit de foodbusiness zal helpen bij het opstarten van hun eigen bedrijf. Een en al enthousiaste plannen en top initiatieven dus, wij kunnen niet wachten! Lola Lik.