Nederland, Amsterdam13 november 2015, door Maartje

Lola’s Place by Scotch and Soda Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 13 november 2015, door Maartje

Lola’s Place by Scotch and Soda Amsterdam

Pas op. Dit zou zomaar eens de meest hysterisch enthousiaste post ooit kunnen zijn op deze site en als dat niet je mojo van vandaag is, stop dan vooral met lezen. Want man, wat is het appartement aan de Haarlemmerdijk dat onder handen werd genomen door het Amsterdamse label Scotch & Soda, en dat 7 weken lang te huur is via AirBNB, leuk.

Vanaf het begin: Amsterdam based Scotch & Soda maakte een (beeldschone!) brand-movie (een film ter ere van het merk dus, een knappe manier om uit te leggen waar je voor staat), nummer 2 van de 4 in totaal, waarin de fictieve en reislustige Lola en haar broer (en buddy) Oscar de hoofdrolspelers zijn. Reislustig, want reizen is voedsel voor de geest (the eye must travel, duh) en dat levert vervolgens weer de beste verhalen op (The Story of Things, de titel van de film(s), voilà). Maarrrr... there's no place like home en wonen doen Lola en Oscar in Amsterdam, hoewel het Lola's stekkie is. Lola's Place dus. En hoewel Lola hartstikke verzonnen is, is haar hutje allerminst een luchtkasteel.

Barts-Boekje-Lola's Place 2

Het appartement aan de Haarlemmerdijk, pal tegenover de Pizzabakkers (handig want eenmaal binnen wil je nergens meer heen, of het moet naar The Movies zijn, een paar deuren verder) is precies zo irritant perfect ingericht zoals dat thuis nooit lukt. Komt door al die reizen van Lola. Overal hangen, liggen en staan verrukkelijke snuisterijen uit Amsterdam en verre oorden, Azie vooral, de bestemming van The Story of Things Part 2, zonder alle rommel waar je thuis nu eenmaal mee opgescheept zit (waar staan Lola's regenlaarzen, stoffer en blik, lelijke jeugdsentimenten en seizoensrotzooi?) en, nog leuker, overal hangen, liggen en staan handgeschreven kaarten en briefjes die Oscar en andere vrienden Lola schreven en die Lola naar jou schreef! Zo leuk. The Story of Things dus. Het moet gezegd: het is zo goed gedaan. Wij willen Lola zijn.

Barts-Boekje-Lola's Place 1

Maar er is meer... Huren doe je het appartement voor 100 euro per nacht, wat sowieso al bijna voor niks is op die locatie en voor die ruimte, maar daar krijg je ook nog een duik in Lola's kast bij! Geen grap. Bij aankomst hangt er een volledig nieuwe look voor je klaar (en voor je plus one) in jullie maat (om mee naar huis te nemen, voor de heb); een chill broek (want je gaat toch nergens meer heen) en een knap pak, voor als je dat wel doet. Echt. Nogmaals. Dit wil je. Voor de innerijke mens is overigens ook gezorgd: koelkast vol (bier en wijn vooral, top), chocolade, koek en pepernoten op de plank en wat niet meer. 21 november mogen de eerste mensen komen slapen (dat gaat op aanvraag via AirBNB), voor slechts 7 weken. GO GO GO! Lola's Apartment

ps. Hondjes welkom. Sterker nog, je grote vriend werd nog nooit zo fantastisch onthaalt, met koek en snoep. We love Lola.