8 maart 2022, door Isa de Laat

Een rondje om de aarde: luistertip podcast Thuis in het buitenland

8 maart 2022, door Isa de Laat

Een rondje om de aarde: luistertip podcast Thuis in het buitenland

Je spullen pakken en gaan, Nederlanders vind je in alle uithoeken van de wereld. In de podcast Thuis in het buitenland duik je in het leven van Nederlanders over de grens. Kortom; heerlijk wegdromen bij verhalen van mensen in het buitenland terwijl je ook nog eens alles meekrijgt over verhuizen naar een ander land. Win-win dus!

 

 

Je pakt je spullen en bent weg

Je pakt je spullen en bent weg

Aan het woord in de podcast is de ‘globetrotter’ in thuishaven Chantal Deen van OOM Verzekeringen. Ze onderzoekt bijvoorbeeld hoe het is om over de vloer te komen bij de grootste Hollywoodsterren of hoe je vanuit je appartement in New York de P.C. Hooft-prijs kan winnen. En na de eerste aflevering weet je wat Taiwanezen eigenlijk van Nederlandse broodtrommeltjes vinden (altijd al willen weten, toch?).

Maandelijks praat Chantal in de podcast met gasten van over de hele wereld. Wat drijft hun en wat maakt die plekken zo bijzonder? OOM Verzekeringen is er voor mensen met deze ongewone verhalen. Want je pakt je spullen en bent in een ander land? Zo zit het niet helemaal. Achter de schermen moet er nog het een en ander geregeld worden. Wist je bijvoorbeeld dat als je je uitschrijft in Nederland je recht op zorgverzekering hier komt te vervallen? Je bent dan (waarschijnlijk) onverzekerd en het kan zomaar even duren voordat dit in een ander land is geregeld. Die overbrugging van verzekering is een van de vele dingen die je moet regelen als je gaat emigreren. Of wie weet heb je wel voor langere tijd een ziektekostenverzekering nodig… Hoe jouw geval ook is: in comes OOM Verzekeringen.

Thuis in China en Amerika

Thuis in China en Amerika

De eerste aan het woord in de reeks afleveringen is Floris Evers in Hong Kong. Via een telefoongesprek communiceert de podcastmaker met Floris. Van reiskriebels heeft hij al erg lang last, maar de stap om te emigreren kwam later. “In HongKong leeft het altijd”, begint Floris. En wat de Aziaten van het Nederlandse broodtrommeltje voor de lunch vinden? “Om mij heen zag ik de magnetronmaaltijden al op tafel komen gevuld met noedels, waardoor mijn Aziatische collega’s wel moesten lachen om mij”, legt Floris uit. Inmiddels is hij helemaal ingeburgerd en zit ook hij met zijn magnetronmaaltijd in de lunchruimte.

Nog zo’n leuke aflevering is die met Fransiska Weckesser, eigenaar van een event agency en wonend in Los Angeles. Interessant is het verhaal over de geboorte van haar dochter. Haar dochter werd drie maanden te vroeg geboren en lag daarom voor een lange tijd in het ziekenhuis. Dankzij haar zorgverzekeraar hoefde Fransiska alleen haar eigen risico te betalen van 250 dollar, terwijl de rekening eigenlijk 1.7 miljoen euro was. Dat was volgens Fransiska het moment dat ze dacht ‘Thank god dat we verzekerd zijn.”

De Thuis in het buitenland podcast is te beluisteren via Spotify.