Nederland, Amsterdam29 januari 2018, door Maartje

Luza’s Caffeine Club, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 29 januari 2018, door Maartje

Luza’s Caffeine Club, Amsterdam

Het was mei 2017 en we liepen voorbij deze parel van een koffiebar in aanbouw. Inmiddels zijn ze een half jaartje open en het loopt er op rolletjes. De buurt weet Luza’s Caffeine Club te vinden voor een vegan, gluten- of suikervrij taartje, een verse lunch of een lekker bakkie. Luza’s is namelijk veel meer dan een koffiebar in een mooi marmeren jasje.

Barts-Boekje- luza's 1

Op een vrij onbenullig hoekje in de Van Wou – waar het in zijn algemeen gewoon schreeuwerig druk is met zaakjes, logo’s, fietsers, auto’s, trams en ander kabaal – zit het pico bello ontbijt-, taart- en lunchzaakje Luza’s Caffeine Club. Even weg uit de herrie stap je zo een chill sfeertje in. Tiptop interieur, intiem qua grootte, jazzy muziek aan en overheerlijke taarten die je vanuit de vitrine naar zich toe roepen. Eat me! Daar kun je echt geen nee tegen zeggen. Gelukkig hoeft dat ook niet want er zitten gezonde varianten tussen die in welk dieet dan ook passen. Hooray!

Barts-Boekje- luza's

Ook al konden wij - zwakke ruggengraat - de taart inderdaad niet weerstaan, het menu is groter. Voor het geval taart niet echt je ding is. Ze hebben er yoghurt, gepocheerde ei-gerechten en een wel erg aanlokkelijke French toast als ontbijt. En broodjes, wisselende quiches en soepen voor de lunch. Allemaal met goede koffies, verse theetjes en – als de nood roept – een glas wijn of bier on the side. Tel bij dit alles het enthousiasme van de eigenaren Joshua en Maarten, de verse ingrediënten die in de keuken klaarliggen én de fotogeniekheid van het zaakje op, en zie daar de redenen om naar de Pijp te fietsen.

Luza’s Caffeine Club, Van Woustraat 47 Amsterdam