België, Antwerpen13 juni 2017, door Maartje

Magazijn SANBA Antwerpen

België, Antwerpen, 13 juni 2017, door Maartje

Magazijn SANBA Antwerpen

Ondergetekende trouwde op het Antwerpse Eilandje. Waarom? Omdat we het een van de leukste plekje op aarde vinden. Oke, dat er met de auto heen gereden kon worden telde ook, maar die eerste reden, die is evengoed oprecht. De kleine haven is ruig en cool, een lekker contrast met de beleefde Antwerpenaren. Internationaal en toch klein en het volk ziet er, door de hele stad, altijd net wat beter uit dan elders.

Destijds was er voor ons eigenlijk maar 1 optie wat betreft locatie (de gang tussen de Felix Pakhuizen) maar deden we het nu nog een keer (JA JA JA!), dan werd het wellicht deze nieuwe: SANBA. Voor koffie en een broodje waren er al een aantal fijne plekken op 't Eilandje, maar met een laptop voor je neus een stuk in de dag tikken? Daar was niet perse een uitgelezen adres voor. In comes Magazijn SANBA.

Barts-Boekje-magazin antwerp

Het leukste van het Antwerpse Eilandje lees je hier: Antwerpen Het Eilandje

Het concept van SANBA is een coworking space, eventruimte en ontbijt- en lunchplek in één te zijn. Voor de locals. Je kunt er de hele week van 9 tot 19 uur terecht voor lekkere maar eenvoudige gerechten zoals huisgemaakte granola, zachtgekookte eitjes met broodsoldaatjes, verse soep en salades. Maar ook cocktails, begeleid door een bordje apért-lekkers om te delen. Mits de ruimte niet verhuurd is dus, want dat kan ook (voor 40 tot 150 personen - bruiloft perfectie). Het Belgische designduo PJMARES tekende voor het design en alle kudos van de dag gaan naar die twee. Een beetje Brazilie (veel beton en rechthoekige vormen in combinatie met groene stukken muur en veel planten) en een beetje ruig Eilandje. En dat Magazijn SANBA? Dat staat voor Société Anonyme de Navigation Belgo-Américaine. En dat zit zo: aan het begin van de 20ste eeuw behoorde het pand waarin Magazijn SANBA huist tot de Red Star Line en in het gebouw werd de bagage van de passagiers bewaard. Voila. Magazijn SANBA