Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 20-05-2019
  • Eten & drinken, Haarlem, Nieuw

Marnetta’s Soul Food: take away en thuis bezorgen in Haarlem

Marnetta’s Soul Food: take away en thuis bezorgen in Haarlem

Verdwalen en zo ongepland nieuwe ontdekkingen doen. Team Bart heeft er een interne radar voor. Zo werden we spontaan getrokken door het lieve logo en het mooie bankje van de traiteur aan de Botermarkt in Haarlem. Eenmaal binnen nam de verrukkelijke geur van het Marnetta’s Soul Food ons in de greep. En wisten we dat we helemaal niet meer naar de Appie hoefden die avond.

Marnetta’s Soul Food is een Caribische traiteur in het centrum van Haarlem. Marnetta en haar zoon - of zoons, daar zijn we nog niet helemaal uit - maken de lekkerste typisch Jamaicaanse gerechten. Het eten en het interieur zijn om te smullen. Tel daar de warme ontvangst van de Jamaicaanse mama bij op en je hebt de soul van Marnetta’s te pakken.

(meer Jamaica? We waren er en vonden het te gek. Het leukste van het zonnige eiland lees je hier: Jamaica me Crazy)

Marnetta’s Soul Food

De mooie oude houten kasten, de beeldige houten - je weet wel die met zo’n grote metalen greep - ingebouwde vintage koelkastdeuren in de muur, de retro tegeltjes en het sierlijke logo. Allemaal elementen met een ziel. En daar vallen we voor. Als een blok. Het menu van Marnetta’s is klein maar zo lekker dat je er voor terug wil komen. Traditioneel Jamaicaanse jerk. Daar hadden we tot afgelopen weekend nog nooit van gehoord maar het schijnt een ding te zijn. Chicken stew, vegetarische pompoen curry en island beef curry staan er verder op het menu. Plus nog verschillende burritos, kleine gerechten en extra’s als cassave, banana chips, corn bread en de overheerlijke turmeric rijst. Waardoor Marnetta’s zowel voor lunch als avondeten een fijne spot is om je maaltijd af te halen of te bestellen via Deliveroo. Als je denkt, die gerechten ken ik. Dat kan kloppen. Marnetta kookte eerder bij Struik op Soul Food Sunday's en op Appelsap Festival.

Marnetta’s Soul Food, Botermarkt 2 Haarlem
Open van woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur