Nederland, Haarlem28 oktober 2020, door Jorien Thijs

Maroosh in Haarlem: verse favoriet voor mediterraanse mezze

Nederland, Haarlem, 28 oktober 2020, door Jorien Thijs

Maroosh in Haarlem: verse favoriet voor mediterraanse mezze

Al vaak geweest en meestal verlieten we de zaak met een flinke berg aan heerlijke hapjes. Meestal, want soms was alles al uitverkocht voordat wij een stap over de drempel van dit knusse hoekpand zetten. We hebben het over Maroosh, het lieve zaakje aan de Botermarkt dat in augustus de deuren opengooide en ever since - terecht - mag rekenen op een rij voor de deur. Je absolute go to adres voor mezze.

Maroosh

Maroosh

De ‘middle east mezze’ van Maroosh is ontzettend populair en wil je niet misgrijpen, dan kom je dus op tijd. De sympathieke eigenaresse Gular maakt zelf alle kleine gerechtjes met een flinke dosis liefde en dat proef je. Al jaren deed ze cateringopdrachten voor feesten en partijen, maar toen ze dit mooie hoekpandje kon huren was de keuze snel gemaakt. Tijd voor een eigen zaak op dit gezellige plekje in 023. Maroosh is een waardevolle toevoeging aan het lekkerste rijtje van Haarlem, want buren met slagerij en groentezaak Mabrouk en koffiebar Mogador. Het ideale rondje op zaterdag, zeg maar.

Rest ons nog de favorieten van de toonbank te delen, want keuzestress ligt op de loer. Ook – juist – voor de vega(n)s onder ons, want veel gerechten zijn zonder vlees bereid. Wij gaan bijzonder goed op alle smeersels: baba ganoush met feta, tzatziki, hummus. De gevulde wijnbladeren laten we ook nooit liggen en er gaat ook altijd een bakje tabouleh mee naar huis. De vegetarische cous cous is een feest op je bord en bij iedere bestelling krijg je er knapperig naanbrood bij. Go get it while it’s hot.