18 mei 2018, door Maartje

Martinhal Portugal

18 mei 2018, door Maartje

Martinhal Portugal

Een van de allereerste werkgerelateerde trips die ik maakte was naar het Martinhal Hotel in de Portugese Algarve. En mán, wat vond ik het fantastisch. De sfeer, het eten (o, het eten!), mijn eerste ervaring met Portugese 'groene' wijn, het design, de prachtige omgeving, mijn kamer (een eigen huisje! Voor mij alleen!)... Om verschillende redenen eentje om nooit meer te vergeten, dat mag duidelijk zijn. Eén van de dingen die ik toen al dacht was dat als ik ooit een kind zou hebben, ik hier heen zou willen. Het resort was, en is, namelijk in mijn ogen een plek waar precies begrepen wordt hoe je het kinderen naar de zin kunt maken zonder dat het een foeilelijke bedoeling en een doorn in het oog (letterlijk) van volwassenen wordt. Want hé, je mag dan wel ouders zijn, je bent toch niet ineens blind?!

Martinal Cascais Family Hotel Cascais

Martinal Cascais Family Hotel Cascais

Het Martinhal dus, en sinds die eerste locatie in de Algarve heeft de club niet stil gezeten: inmiddels zijn er twee nieuwe vestigingen: één hartje Lissabon (ook nog eens op een toplocatie) en één in het o zo leuke Cascais, een half uur rijden vanaf Lissabon (aanrader: combineer die twee voor een vakantie met het beste van 2 werelden: stad en strand).
En er is meer: Martinhal introduceert ‘Het Nieuwe Relaxen’, met een wellnessvakantie voor moeder & kind. Of vader en kind, dat mag denk ik ook. Hebben we uw aandacht? Die van mij hadden ze in elk geval wel. Het idee is zowel goed als eenvoudig: druk druk druk hebben we het allemaal en dus is een ‘slow holiday’ waarbij je ook nog een beetje extra goed voor jezelf kunt zorgen een welkome afwisseling. Vaak wordt dat een mini-break zonder het kroost, dat is eigenlijk ook maar wat ongezellig. In comes Martinal: de hotelclub host vakanties waarbij professionals de zorg voor je kleintje op zich nemen terwijl jij de spa in duikt. Handjes op elkaar!
"

Vaak wordt dat een mini-break zonder het kroost, dat is eigenlijk ook maar wat ongezellig. In comes Martinal:

"
Je kunt ook nog kiezen:
Ouder & kind spabeleving / Baby’s First Holiday: De Martinhal locaties in Sagres en Cascais hebben sfeervolle Ministerra Spa’s waar speciale ouder & kind treatments’ op het menu staan: van ‘new mom’ massage tot een ‘moeder & kind raciaal of manicure’ en ‘vader & kind rugmassage’. Bij Martinhal Quinta komt de masseur ‘aan huis’ zodat moeder of vader even kunnen relaxen terwijl de kleine een middagdutje doet.
Familie yoga retreat: Yoga is hot en een goede manier om te ontspannen en even alle to do-lijstjes te vergeten. Lastig met een krijsende mini op de achtergrond. En dus mag bij deze retreat diezelfde mini naar de professionele babysit. Vroeg geleerd oud gedaan? Junior mag ook mee!
Baby Swim: Maar dit is mijn favoriet: samen zwemmen! Marginaal biedt privélessen in een rustige omgeving zodat de kleintjes gemakkelijk en snel leren zwemmen. Samen met papa en mama. Zo leuk.