Nederland, Amsterdam13 februari 2018, door Maartje

Meatless Districht @ Kopstootbar

Nederland, Amsterdam, 13 februari 2018, door Maartje

Meatless Districht @ Kopstootbar

Waar je ooit terecht kon voor een pop-up drankje op de Zeedijk, heeft de Kopstootbar inmiddels een vaste borrellocatie op de Marnixstraat. En aangezien drinken toch echt wel beter gaat op een gevulde maag, hebben ze these days ook nog eens pop-up samenwerkingen met Amsterdam’s food finest. Eerder al de smaakvolle eer aan Mister Makan. Deze maand is het Meatless District @ Kopstootbar. Nu al zo’n succes dat de vegan meiden nog een maandje langer mogen blijven.

Kopstootbar staand

Tja, eigenlijk hoeven we hier niet heel veel over uit te leggen. Toch? Kopstootbar is een veredelde kroeg – waar je ook kunt dansen - om de hoek bij Leidseplein. Opgezet door de mannen achter Jajem jenever met de gedachte om de oudhollandse kopstoot – een pilsje met een jenever ernaast – opnieuw aan de man te brengen. Een oud hitje in een nieuw jasje. Net als Meatless District die oude successen als burgers, BLT’s, kroketten en bitterballen veganistisch serveren in hun restaurant aan de Bilderdijkstraat.

Tijdens de MD pop-up @ Kopstootbar verzorgen de twee een wisselend vegan 3-gangen menu. Kost je €25 voor een buikje vol. Waarna je de rest van de avond niet meer naar buiten hoeft voor verder vermaak. Op het menu staan gerechten als de seitan burger, de Peking Fuck – ofwel Fake Duck – en een sticky toffee met Jajem erin verwerkt. Is er naast je biertje+ alleen nog maar plek voor een enkel gerechtje of een rondje snacks, dan regelen ze dat ook voor je.

Een vegan smul-maal tevoren reserveren mag en kan op: reserveren@kopstootbar.amsterdam. En als je al aan het bier hangt, bestel maar even iets. Je hoofd is je morgen dankbaar.

X,
Nina