Nederland, Amsterdam10 december 2018, door Maartje

Mijn eerste keer: Kebabi by Vegan Junk Food Bar

Nederland, Amsterdam, 10 december 2018, door Maartje

Mijn eerste keer: Kebabi by Vegan Junk Food Bar

Niet omdat ik geen veganist of vegetariër ben maar omdat ik altijd dacht; als ik dan toch ongezond en vlees ga eten (dat vlees eten doe ik heus al een stuk minder) dan wil ik ook dat het écht is. Ik hoor je denken, nou nou Milou, da's ook niet erg vooruitstrevend... Oke, daar heb je misschien wel gelijk in. Dus toen we hoorden dat het kleine broertje (zoals ze zelf zeggen) van de Vegan Junk Food Bar 'Kebabi' een nieuwe look & feel had gekregen, was aan mij de schone taak mijn eerste keer Vegan Junk Food döner kebab te gaan eten.

Kebabi

Kebabi

Het concept van de Vegan Junk Food Bar is er zo één waarvan velen waarschijnlijk dachten – ‘had ik dié maar in’t leven geroepen’. Want of je nu mee gaat met de hype of niet, ze hebben ontzettend goed ingespeeld op alles wat er nu gaande is rondom vegan eten (zeker in ‘t Amsterdamse) en het slaat aan; binnen twee jaar zijn de mannen achter de vegan junk food zaak al drie locaties (Amsterdam-West, de Pijp en Oost) en een döner kebab zaak verder.

De veganistische kebab bar Kebabi (ja, zeg dat maar eens 10 keer heel snel achter elkaar) vind je aan de Overtoom, net om de hoek van de allereerste Vegan Junk Food Bar locatie. Vanbinnen ziet het er gezellig uit – je moet wel van roze houden.

Op de al net zo roze kaart vind je naast döner kebab, een kapsalon, wat bijgerechten (de ‘Waffle fries’ waren favoriet) en fingerfoods. Een eerste keer moet je goed doen, dus al snel stonden er twee mega schalen met kebab en kapsalon op tafel.

En ik bij deze ben ik om. Ik proefde bijna geen verschil met echte kebab – de sauzen en friet spelen natuurlijk ook een grote rol – maar lekker is het. Wel een beetje veel, maar ik heb mij laten vertellen dat niemand deze hoeveelheden opkrijgt. Delen is aan te raden dus. Mocht je je na het uitbuiken nog even willen wagen aan een potje tafelvoetbal of pingpong dan kan dat achterin de bar. Fijne sfeer, leuke barman, hier ga ik zeker nog eens terug. Al is het alleen al omdat ik nu toch wel erg nieuwsgierig ben geworden naar hoe die vegan bitterballen dan smaken. kebabi.amsterdam