Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 24-12-2018
  • Amsterdam, Eten & drinken, Mijn eerste keer, Restaurant

Mijn eerste keer: restaurant Beulings

Mijn eerste keer: restaurant Beulings

Een nieuwe week en dus een nieuwe eerste keer! Maar dan wel één in een helemaal-niet-nieuw restaurant. Beulings in Amsterdam opende haar deuren namelijk al in 2008 en is sindsdien 'een goed bewaard geheim van de stad'. Kijk, en als je die dingen gaat zeggen dan móet ik (Milou) daar eten. Dat begrijp je.

Beulings is Barts Boekje natuurlijk niet onbekend, zo stond het restaurant afgelopen jaar nog in ons lijstje met dé 30 van Amsterdam (lees 'm hier). En afgelopen jaar vierden ze dus hun tienjarig jubileum; met 'ze' bedoelen we eigenaren Bas Bont en Lisja Hu. Hij staat in de keuken, zij is gastvrouw en gaat over de wijn. Al tien jaar een gouden combi.

Restaurant Beulings

Beulings zit verscholen aan de Beulingstraat (jaja, we horen je denken), tussen de Herengracht en de Singel in. Het restaurant is klein, er kunnen max. 24 gasten tegelijk dineren. Het voelt een beetje huiskamer-achtig aan en vooral heel knus en gezellig. Op z'n Frans: tafels met wit linnen, een open keuken en grote gordijnen. We moesten even twee keer kijken, maar één van de muren is afgedekt met vilt - voor de juiste akoestiek. Dé uitvinding! Handjes in de lucht, wat fijn om je tafelgenoten goed te kunnen verstaan (en de buuf een tafel verder niet).

Bij Beulings kun je kiezen tussen een vijf, zes of zeven gangenmenu, met bijpassend wijnarrangement. Kies je voor vijf, dan mag je je trouwens gewoon tussendoor nog bedenken. Doen ze bij Beulings niet moeilijk over. Wat je precies gaat eten blijft een verrassing en er wordt met de seizoenen meegekookt (table d’hôte - aaaha). Wij gingen voor zes gangen, incl. wijn want alles geven, álles geven.

En nu begrijp ik waarom je een keer bij Beulings gegeten moet hebben. Ieder gerecht zag er nog mooier uit als zijn voorganger en smaakte minstens zo goed. Lam met asperges en hangop van schapen yoghurt bijvoorbeeld, of Hollandse Nieuwe met fijngesneden biet. Als toetje een basilicum bavarois met citroentaart en dan hebben we het nog niet eens gehad over de kaas. En de wijn. Want ook dat doen ze knap bij Beulings, het past allemaal. Na drieënhalf uur tafelen (ja, hier trek je even een paar uur voor uit) was de avond dan echt ten eind, maar deze gaat op het lijstje voor een tweede keer. beulings.nl