19 juni 2018, door Toine Legters

MOMA De Melkboer terug in Amsterdam

19 juni 2018, door Toine Legters

MOMA De Melkboer terug in Amsterdam

O de nostalgie! De melkboer! Bij ons kwam-ie iedere woensdag, Bert, en als melkboer Bert voorbij kwam, dan was het feest. Sowieso ben ik geboren en getogen op de boerderij (en nee, die melk rechtstreeks van de koe dronken we niet) en hoewel ik niet kon wachten om naar de Grote Stad te vertrekken, blijven een aantal dorpse zaken voor altijd lievelingsherinneringen. Zoals de woensdagen bij Melkboer Bert (we stonden hem vaak al op te wachten en bleven meestal minstens 3 kwartier in zijn wagen rondhangen). En wat blijkt? MOMA Amsterdam brengt de melkboer terug naar de straten van Amsterdam. Ofwel: het nieuws dat je week maakt. En volgende week ook.

MOMA De Melkboer

MOMA De Melkboer

Dat zit zo: in een straal van 12 km vanaf Amsterdam produceren 206 boeren bijna 1,500,000 liter melk per week, genoeg om heel Amsterdam van zuivel te voorzien. Toch vindt nog geen half procent van deze melk direct zijn weg naar de stad. More than Milk Amsterdam (MOMA dus, niet te verwarren met het museum in New York) wil hier verandering in brengen. Handjes op elkaar.

Hoe ze dat doen? Simpel. Door de melkboer te herintroduceren. Vanaf 15 juni brengt MOMA de melkboer naar Amsterdam om wekelijks zuivel uit te venten op de pleinen van de stad De eerste 568 pintjes (á 568 ml) worden gratis uitgedeeld, dus wees er snel bij!

Check in de kaart op de MOMA website om te zien wanneer de melkboer waar is. Bovendien heeft de MOMA melkboer smaak: hij ging 15 juni van start bij Scandinavian Embassy en 16 juni bij 4850 (Camperstraat 48).