Nederland, Groningen24 september 2020, door Margaux van der Mieden

Natuurhuisje Klein Wispelheem in Groningen

Nederland, Groningen, 24 september 2020, door Margaux van der Mieden

Natuurhuisje Klein Wispelheem in Groningen

Tussen het groen in Groninger Hogeland ligt een tiny natuurhuisje, Klein Wispelheem. Waar? In het mooie Zuurdijk! Dit super leuke inie-minie rete-sfeervolle huisje ligt tussen de weiden en heeft prachtig uitzicht. Onderuitgezakken op het terras met een goed boek of wandelingen maken door het landschap, lekker op je eigen tempodoeloe, dat doe je er. De drukte ontvluchten inderdaad, all the clichés en dat is helemaal ok. Het huisje is ingericht voor 2 à 3 personen en niet alleen met mooi weer is het hier goed vertoeven; nee hoor ook in de winter ben je hier hartstikke welkom. Kacheltje aan met een kop lekkere thee. Klinkt goed, toch?

Natuurhuisje Zuurdijk

Natuurhuisje Zuurdijk

We think so! Klein Wispelheem ligt in het oudste cultuurlandschap van Nederland. Prachtig en puur. Rondom dit pareltje is er van alles leuks te doen! Van dat saaie spul wel, en man o man wat houden we daar af en toe van. Voor de wandelfanaten en de fietsers onder ons zijn er prachtige fiets-en wandelgebieden waar je uren zoet mee bent. Nog een leuke is de Theefabriek van Houwerzijl. Mooi landelijk huis met een heerlijk terras, om een lekkere thee te drinken. Ga een kijkje nemen bij het geliefde en sfeervolle vissersdorp Zoutkamp. De gekleurde huizen staan goed op de foto ;-). Instagram-galore. Of ga gezellig naar de welbekende studentenstad Groningen (op 25 km verderop) en geniet op één van deze super leuke plekjes middenin de stad voor een borrel of diner!

 

Je leest het, vervelen doe je hier niet in dit mooie stukje van Nederland. Een weekend met dat ene boek dat al zo lang op je ligt te wachten (maar nooit de tijd vond) vertoeven in de aangename natuur óf lekker op pad en de buurt verkennen. Iedereen komt hier aan z’n trekken en tot rust! Perfect place!