Nederland, Amsterdam5 augustus 2021, door Dewy Brandjes

Nieuw in de binnenstad: Nicholas Groente & Fruit (en meer!)

Nederland, Amsterdam, 5 augustus 2021, door Dewy Brandjes

Nieuw in de binnenstad: Nicholas Groente & Fruit (en meer!)

Aan de Sint Nicolaasstraat, Amsterdam, zit 'ie: het net geopende Nicholas Groente & Fruit. Wie een groenteboer verwacht heeft het mis, Nicholas is namelijk van veel meer markten thuis. Je kunt er terecht voor belegde broodjes, verse smoothies en koffie, maar ook voor kaas, charcuterie en wijn. Some healthy and some... Afijn alles is er in ieder geval wel ambachtelijk en van hoge kwaliteit, zoals ze beloven. En er is nog meer, want als je naar boven loopt vind je allerlei soorten kunst en stripboeken. Zo'n winkel waar je lekker blijft hangen.

 

Meer Amsterdam Centrum-tips?

Nicholas Groente & Fruit

Nicholas Groente & Fruit

Toen Brian Nicholas (vandaar), vorig jaar zonder werk kwam te zitten kwam hij op het idee om Nicholas Groente & Fruit te openen. Een beetje voor zichzelf, een beetje voor de lokale ondernemers, maar vooral ook voor ons (en zijn andere nieuwe vaste klanten). Met zijn ervaring als kok weet Brian als geen ander waar je moet zijn voor de beste ambachtelijk bereide producten van de stad. En die producten – héél veel kaas, wijn, biologische notenpasta’s, limonades en noem maar op – vind je allemaal in de winkel. Alles gesorteerd en uitgestald in vitrines en een grote houten stellingkast. Een soort snoepwinkel, maar dan voor volwassenen.

Toch is het doel van Nicholas om niet ook de jongere generatie aan te trekken. Via een smalle trap kun je namelijk naar een etage hoger, waar een bonte verzameling van allerlei boeken, stripboeken, posters en schilderijen te vinden is. Die laatste twee gemaakt door kennissen en kunstenaars uit de buurt. Er staat een bureau met een stoel waarop je neer kunt ploffen en zo lang mag blijven hangen als je wilt. Een stukje nostalgie, verscholen tussen de winkelstraten van Amsterdam.

Nicholas Groente & Fruit