Nederland, Amsterdam22 december 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: Kampai!

Nederland, Amsterdam, 22 december 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: Kampai!

De locatie vinden we direct al leuk, want Kampai! bevindt zich in Chinatown, aan de Geldersekade. Topplek dus voor een Aziatische cocktailbar / dim sum restaurant in Amsterdam. Geïnspireerd op de drukke straten van Tokio (hallo neon lichten) en de klassieke Japanse stijl past Kampai! helemaal in het plaatje.

Kampai!

Kampai!

Kampai betekent in het Japans ‘proost’ en staat voor kameraadschap en samen zijn. En precies dat wilde de mannen overbrengen in de bar en het menu. Is goed gelukt vinden wij. Bij binnenkomst loop je onder de lampionnen de bar in; tropisch behang, veel bamboe en planten. Ga je het met het trappetje naar beneden dan vind je nog wat tafeltjes, gezellige vlaggetjes en een grote muurbeschildering; ‘The great wave of Kanagawa’ (gemaakt door kunstenaar Kika Notten). We hebben nog geen hap gegeten maar zijn nu al om.

Bij Kampai! kun je kiezen uit veel, héél veel, cocktails. Met spannende namen ook, zoals de Shape shifter, de Smoking Dragon en de Taikomochi. Zien er mooi uit en zijn (gevaarlijk) lekker. Maar bij het maken van een keuze maken tussen alle gerechten van de kaart wordt het pas echt moeilijk. Als je van Aziatisch eten houdt (en wanneer je bij Kampai! bent doe je dat – anders zit je in het verkeerde deel van Amsterdam) dan ziet álles er hier lekker uit. Dim sum, Sushi rolls, Bao’s en Yakitori, het is allemaal even goed. Delen wordt aangeraden; handig want dan kun je ook meer proeven. En dan hebben ze ook nog toetjes … Lemongrass Crème brûlée bijvoorbeeld. Ja, niemand heeft ooit gezegd dat kiezen makkelijk is. Wij gaan binnenkort weer terug.
De keuken is open tot 23u en je kunt ‘s avonds gewoon blijven plakken om misschien zelfs nog even een dansje wagen. Kampai!
kampai-amsterdam.nl